person_outline

× Topics met betrekking tot 'Anderen Leiden'...

Ontwikkeling is meer dan opleiden

Meer
6 jaren 3 maanden geleden #740 door RitaVerduin
Ontwikkeling is meer dan opleiden werd gestart door RitaVerduin

Ontwikkeling-tegel > Ontwikkeling is meer dan opleiden - Lerende... | LeiderschapOntwikkeling

Beroepshalve houd ik me bezig met alles wat te maken heeft met ontwikkeling. Ontwikkeling beslaat in mijn definitie een breed spectrum aan soorten activiteiten en inhoudelijke thema's; van ontwikkeling op individueel niveau, via teamontwikkeling naar organisatieontwikkeling. Inhoudelijk kan het gaan om bijvoorbeeld opleiden, begeleiding op de werkplek, coachen of organisatieverandering. Maar ook verandering van baan of werkgever leidt tot ontwikkeling, dus ook mobiliteit behoort tot het aandachtsgebied van ontwikkeling.

 

Ontwikkeling = opleiden

Voor veel mensen staat het begrip 'ontwikkeling' echter synoniem voor 'opleiden', en dan vaak bedoeld als opleiden in een training of een workshop.

Het gebruik van deze enge definitie van ontwikkeling leidt in mijn ogen onherroepelijk tot beperking omdat je zoveel over het hoofd ziet dat wel degelijk ontwikkeling tot gevolg heeft. Je doet er de organisatie, jezelf en alle ontwikkelingen in je organisatie mee te kort.

Ik wil hier een warm pleidooi houden voor het gebruik van de brede definitie van ontwikkeling.

Lees verder...

End of content

No more pages to load

×
Niets meer missen?

Schrijf je nu in voor onze (max.) wekelijkse e-zine en mis geen enkel Leiderschapsblog, -vacature of -nieuwsbericht meer.