person_outline

× Topics met betrekking tot 'Organisaties Leiden'...

Return on investment: werkgeluk & bevlogenheid

  • anderZverder | Leona
  • anderZverder | Leona's Profielfoto > Return on investment: werkgeluk & bevlogenh... | Leiderschap Onderwerp Auteur
  • Offline
Meer
5 jaren 7 maanden geleden #870 door anderZverder | Leona
Return on investment: werkgeluk & bevlogenheid werd gestart door anderZverder | Leona

bevlogenheid > Return on investment: werkgeluk & bevlogenh... | LeiderschapEén van de uitdagingen waar ik mee te maken heb als ik met managers in gesprek kom, is het beantwoorden van de vraag wat investeren in werkgeluk, bevlogenheid en schittering exact oplevert. Bedrijven willen investeren in bevlogenheid, vitaliteit en werkgeluk als het ertoe leidt dat de productiviteit hoger wordt, als er meer klanten en betere diensten het gevolg zijn. Het maken van het rekensommetje is niet het probleem. Er zijn talloze onderzoeken die bewijzen dat investeren in werkgeluk en bevlogenheid lucratief is, dat het productiviteitsverhogend en kostenverlagend is. Op basis van deze onderzoeken heb ik een lijst gemaakt met 25 redenen om te investeren in bevlogenheid en werkgeluk.

Lees verder...
Meer
5 jaren 7 maanden geleden #877 door ruud
Beantwoord door ruud in topic Return on investment: werkgeluk & bevlogenheid
Hoi Leona,
dank je wel voor dit mooie blog en voor het delen van je ervaringen van hoe het ook kan.
Ik denk dat er meer mensen met leidinggevenden aan tafel zitten die een mooi idee hebben en daar de voordelen van zien: de dooddoener is dan idd vaak de vraag 'wat levert het op' en 'hoe meten we dat'. Voor degene met het prachtige idee natuurlijk een heel 'domme' vraag maar in de praktijk o zo moeilijk te beantwoorden. En beantwoording is (helaas?) we degelijk noodzakelijk.

Yvonne en Maaike, jullie zitten op het snijvlak waar dit blog speelt. Hoe doen jullie dat: de vertaling maken naar wat nodig is om een 'go' te krijgen?

Mark, heb jij nog ervaringen vanuit jouw Passioneel Leiderschap Netwerk om dit over de bühne te krijgen? wat werkt en wat niet?
Meer
5 jaren 7 maanden geleden #882 door Yvvdu
Beantwoord door Yvvdu in topic Return on investment: werkgeluk & bevlogenheid
Hoe mijn teams en ik dat doen, Ruud :-) > Return on investment: werkgeluk & bevlogenh... | Leiderschap? Het is ten eerste een visie hebben en daar voor blijven gaan en zien en voelen hoe je dan de beste koers vaart, met de mensen samen. Vanuit communicatief en verbindend leiderschap samen met de talenten optimaal inzetten en een lange adem hebben. Stapje voor stapje bereik je dan je resultaten en die enthousiasmeren weer naar meer er verder en het werkgeluk neemt dan toe, want t winning team komt op stoom en het werkt aanstekelijk als we een voor een in het team tot bloei kunnen komen. Als de bevlogenheid hoog is, dan ligt ook wel de frustratie op de loer en dan is het superfijn als je samen een team bent en je elkaar helpt om daar weer uit weg te geraken, terug naar het werkgeluk waar passie, schittering en compassie rijkelijk kan vloeien. En over Go's krijgen, gesproken, soms haal ik ze op bij de Directie en werk ik goed samen met de bondgenoten, soms haal ik geen Go en ga ik gewoon aan de slag zonder toestemming. Momenteel wel lastiger gedurende een krimpperiode, dus werkgeluk vooral halen dan uit goed met elkaar samenwerken en ontwikkelen van anderen. Uit dat laatste haal ik namelijk zelf ook veel voldoening en geluk. Leona, zoals altijd weer een mooie blog van jouw hand! Lees ze graag en haal er altijd weer wat moois uit voor mezelf. Blijf schitteren, verzuur nooit!
De volgende gebruiker (s) zei dank u: ruud
Meer
5 jaren 7 maanden geleden #887 door MarkRaijmakers
Beantwoord door MarkRaijmakers in topic Return on investment: werkgeluk & bevlogenheid
Grofweg zijn er drie typen gesprekspartners als je met managers van organisaties in gesprek gaat over bevlogenheid en prestatie. De eerste groep zal je moeten overtuigen met onderzoeken, business cases, ROI verhalen, etc. Grote inspanning, weinig resultaat. De tweede groep zijn de managers die de klok hebben horen luiden maar nog niet weten waar de klepel hangt. Dat zijn de managers die de richting wel weten maar nog niet hoe. Daar kan je mee aan de slag, veel minder investering en een hoger resultaat. Dan is er nog een derde groepje, dat zijn de managers die beweren dat ze vanzelfsprekend aan bevlogenheid in hun organisatie werken maar als je het op de werkvloer vraagt is daar toch wel een ander beeld van; grote inspanning geen resultaat.
(Op mijn blog schreef ik er een tijd geleden een artikel over: Passie, luxe of noodzaak? ( passioneelleiderschap.net/passie-luxe-of-noodzaak/ ).)

Ik zie sinds dat ik Passioneel Leiderschap Netwerk begon een toename van ZZP-ers maar ook bedrijven (bijv. Effectory, en FuntieMediair samen met Schouten&Nelissen) die zich richten op de 'bevlogenheidsmarkt'. Is het een trend of hype? Zijn meer mensen er mee in de weer omdat het echt een thema is dat in belang toeneemt? Zijn er eigenlijk Nederlandse bedrijven die er serieus hun mensen en organisatie mee richten?
Ik ben vooral nieuwsgierig naar verhalen van leidinggevenden die met dit thema echt een verschil hebben kunnen maken. Wie kent ze?
De volgende gebruiker (s) zei dank u: ruud

End of content

No more pages to load

×
Niets meer missen?

Schrijf je nu in voor onze (max.) wekelijkse e-zine en mis geen enkel Leiderschapsblog, -vacature of -nieuwsbericht meer.