person_outline

× Topics met betrekking tot 'Organisaties Leiden'...

Kop- of staartgroep?

Meer
5 jaren 1 week geleden #1143 door franswilms
Kop- of staartgroep? werd gestart door franswilms
Kopofstaartgroep2 > Kop- of staartgroep? - Lerende Leiders | Leiderschap 
 foto: Marcel Ohlenforst

Overal in onze samenleving is er een enorme dynamiek. Ik maak het zelf mee binnen de zorg. Maar wat te denken van het openbaar bestuur, het onderwijs, het geloof, welzijn, woningcorporaties, het midden - en klein bedrijf, de industrie…? Dynamiek vraagt om aanpassing, om verandering. Maar moet je je dan op kop- of op de staartgroep richten?

Lees verder...
Meer
4 jaren 11 maanden geleden #1149 door Hetteke
Beantwoord door Hetteke in topic Kop- of staartgroep?
Volgens mij is de kunst van het veranderen je niet op een van de groepen te richten, maar steeds te kijken waar wat nodig is. Voor het begin van de verandering heb je die kopgroep nodig, zij kunnen de verandering massa geven. De andere groepen heb je daarna minstens zo hard nodig. Volgens de systeemtheorie en een aantal psychologische theorieen, geeft elke medewerker (in welke groep hij ook zit) invulling aan een stem die gehoord moet worden. Dus door mensen te definieren als doemdenkers, maak je een redelijk argument monddood. De 'achterhoede' heeft minstens net zoveel goede argumenten als de vooroplopers. Kortom, luister naar iedereen en doe ermee wat past in het verandertraject op het moment dat het past.

End of content

No more pages to load

×
Niets meer missen?

Schrijf je nu in voor onze (max.) wekelijkse e-zine en mis geen enkel Leiderschapsblog, -vacature of -nieuwsbericht meer.