person_outline

Antwoord: Hart reorganiseren

Opmerking: U plaats het bericht als een 'gast', u kunt niet meer het bericht bewerken of verwijderen
Gelieve Inloggen of Registreren om deze stap over te slaan.

Uw e-mailadres wordt nooit getoond op de site.
X

Onderwerp geschiedenis van: Hart reorganiseren

Toon max. de laatste 6 berichten - (Laatste bericht eerst)

  • ruud
  • ruud's Profielfoto > Alle recente Leiderschapsberichten op ons f... | Leiderschap
5 jaren 8 maanden geleden
Hart reorganiseren

Hoi Rita,
dank je wel voor het delen van deze ervaring!
Ook ik ben 'getuige' geweest van menige reorganisatie: wat je dan veelal ziet gebeuren is dat een een soort van winnaarsmentaliteit ontstaat. Dit helpt om de extra energie op te kunnen brengen voor de vele veranderingen die er doorgevoerd moeten worden. Een geuzennaam versterkt dit.
Maar doordat we binnen de reorganisatie zo gefocust zijn op het (bijna heilige) doel en we elkaar complementeren over hoe goed we wel niet bezig zijn, verliezen we vaak uit het oog waar we vandaag komen (anders dan als voorbeeld dat het allemaal beter moet) maar belangrijker nog, waar we nu staan en wie aan de zijlijn staan.
Als leider heb je de verantwoordelijkheid om daar rekenschap van te nemen en daar naar te handelen: het bewaken van de menselijke maat. Dat is de echte drager van een reorganisatie en maakt dat de verandering duurzaam is (ook als de winnaars-rush gezakt is), dat maakt dat mensen echt ten volle willen bijdragen omdat ze weten dat wanneer zij (mogelijk bij de volgende reorganisatie) aan de zijlijn staan ook bij hun die menselijke maat wordt gehanteerd...

nogmaals dank voor het delen!
groeten, Ruud.

  • RitaVerduin
  • RitaVerduin's Profielfoto > Alle recente Leiderschapsberichten op ons f... | Leiderschap
5 jaren 8 maanden geleden
Hart reorganiseren

puzzle_team > Alle recente Leiderschapsberichten op ons f... | LeiderschapReorganiseren is niet leuk. Zeker als reorganiseren eufemistisch betekent dat er werk verloren gaat en mensen ontslag krijgen, wat vaak het geval is. Reorganiseren kan echter bittere noodzaak zijn en daarmee onvermijdelijk. Ik werk al zo'n beetje mijn hele werkleven bij krimpende organisaties en heb als P&O'er vele ontslaggolven van dichtbij meegemaakt.

Meestal krijgt de reorganisatie een geuzennaam, als om te benadrukken welk een heldhaftig huzarenstukje wordt geleverd. In ons collectieve geheugen zit Operatie Centurion gebeiteld. Ook wordt regelmatig gegrepen naar namen die een beweging inhouden, zoals Kwartslag of Keerpunt. We kantelen collectief wat af in en met onze organisaties.

Lees verder...
×
Niets meer missen?

Schrijf je nu in voor onze (max.) wekelijkse e-zine en mis geen enkel Leiderschapsblog, -vacature of -nieuwsbericht meer.