person_outline

Maak jij het verschil?

Meer
5 jaren 4 maanden geleden #1059 door piarauhala
Maak jij het verschil? werd gestart door piarauhala

solnedgangpieren > Maak jij het verschil? - Lerende Leiders | LeiderschapIk zag van de week een mooi filmpje op youtube van Jaap Bressers, die bij het zwemmen zijn nek brak en daardoor in een rolstoel zit. Zijn woorden inspireren mij.

Hij zegt: "Wat we op onze pad krijgen, kiezen we niet... Hoe we omgaan met die tegenslag dat bepalen we wel zelf. De manier waarop je omgaat met die tegenslag dat bepaalt de kwaliteit van je leven. Aan elke tegenslag zit ook een kans om te vernieuwen of een lichtpuntje. Dus volg je dromen en maak het verschil".

Deze woorden raken mij. Hij is zo positief en sterk. Dat inspireert mij enorm! Jaap Bressers kwam in één keer voor het feit te staan dat hij niet meer kon lopen en dat zijn leven er in één keer volkomen anders uit kwam te zien dan wat hij had gepland.

Zou jij niet willen leren om positief om te gaan met tegenslagen?

Lees verder...
Meer
5 jaren 4 maanden geleden - 5 jaren 4 maanden geleden #1076 door ruud
Beantwoord door ruud in topic Maak jij het verschil?
Dank je wel Pia voor het delen, ook mij raakt dit.
Ik ervaar (niet alleen) binnen organisaties vaak weerstand tegen verandering, weerstand vanuit de angst voor het onbekende, het 'oncontroleerbare', het onbekende... Weerstand die de organisatie, het team, de manager doet verkrampen.
Maar juist daar, voorbij die weerstand, ligt de voortgang, de groei, de ontwikkeling. En het enige wat we hoeven te doen is durven loslaten...
Daar ligt voor mij ook een van de kracht-punten van dienend-leiderschap: de dienend-leider als 'Carlos' die de medewerkers leidt en begeleid. Daar ligt ook voor veel managers de uitdaging: anderen bege-leiden vereist dat je 'jezelf kunt leiden', dat je kunt volgen. Dan kun je oprecht zeggen "Het is oké", dan stopt de verkramping en ga je als vanzelf het verschil maken.

End of content

No more pages to load

×
Niets meer missen?

Schrijf je nu in voor onze (max.) wekelijkse e-zine en mis geen enkel Leiderschapsblog, -vacature of -nieuwsbericht meer.