person_outline

Antwoord: Boekrecensie Dienend Leidinggeven

Opmerking: U plaats het bericht als een 'gast', u kunt niet meer het bericht bewerken of verwijderen
Gelieve Inloggen of Registreren om deze stap over te slaan.

Uw e-mailadres wordt nooit getoond op de site.
X

Onderwerp geschiedenis van: Boekrecensie Dienend Leidinggeven

Toon max. de laatste 6 berichten - (Laatste bericht eerst)

  • ruud
  • ruud's Profielfoto > Alle recente Leiderschapsberichten op ons f... | Leiderschap
4 jaren 1 maand geleden
Boekrecensie Dienend Leidinggeven

Dank je wel Dick voor deze mooie recensie. Ik heb zojuist het boek uitgelezen (met dank aan Koos voor het ter beschikking stellen van zijn eigen exemplaar).
Ik kan me vinden in jouw recensie. Wat ik zelf waardevol aan dit boek vind, is dat het juist operationeel is ingestoken. Daarmee is het boek mijns inziens uitermate geschikt voor beginnend leidinggevenden die met dit boek een leidraad krijgen in leiderschap maar vooral ook in management: iets wat te vaak nog op één hoop wordt gegooid. Het gebruik van (voor veel ervaren managers bekende) modellen en technieken past binnen die doelgroep ook goed en zijn volgens mij op hun plaats.
Ook het coachingsdeel past prima in het model dat de auteur schets maar is voor mijn gevoel wat 'dun': zoals jij ook al aangeeft. Coaching is een vak en indien niet goed toegepast kan het meer 'tegen' je werken.

Wat mij betreft een aanrader voor beginnend leidinggevenden die hier een mooi en werkbaar model krijgen dat ze kunnen uitbreiden en aanvullen met hun eigen ervaringen.

  • Zicht op Leiderschap
  • Zicht op Leiderschap's Profielfoto > Alle recente Leiderschapsberichten op ons f... | Leiderschap
4 jaren 2 maanden geleden
Boekrecensie Dienend Leidinggeven

dienendleidinggeven > Alle recente Leiderschapsberichten op ons f... | LeiderschapDe combinatietitel Dienend Leiderschap en Zacht voor mensen, hard voor resultaten, verraste mij niet echt, maar maakte me wel nieuwsgierig. Het boek van Roeland Broeckaert nam ik dan ook met enige scepsis ter hand. Gaande de reis viel het op dat ik mij snel herkende in het leiderschapslandschap dat de auteur voorbij liet komen. In die zin ervoer ik het boek als een gids, praktisch, leerzaam en handzaam. Het is dan ook terecht dat de auteur zijn boek een Werkboek noemt. Het staat vol met handige (zelf)reflecties, oefeningen, ezelsbruggetjes, checklijsten en aanbevelingen die je als lezer op een uitnodigende en dienende manier in de leer- en doestand zetten. Zoals Roeland zelf aangeeft heeft hij bestaande theorieën en modellen gebruikt, ze samengebracht en gelardeerd met allerlei herkenbare praktijksituaties. Al reizende ontmoet de lezer het gedachtegoed van Greenleaf, Covey, Blanchard, Ofman, Tuckman, Clement, Wijnberg en de grondlegger van het thema ‘Flow, Csikszentmihalyi.

Lees verder...
×
Niets meer missen?

Schrijf je nu in voor onze (max.) wekelijkse e-zine en mis geen enkel Leiderschapsblog, -vacature of -nieuwsbericht meer.