person_outline

Veranderen in de zorg: Waarom ‘Large Scale Interventions’ (LSI) en zelfsturende teams goed samengaan

  • mensindialoog
  • mensindialoog's Profielfoto > Veranderen in de zorg: Waarom ‘Large Scal... | Leiderschap Onderwerp Auteur
  • Offline
Meer
5 jaren 6 maanden geleden #953 door mensindialoog

lsiziekenhuis > Veranderen in de zorg: Waarom ‘Large Scal... | LeiderschapIn reactie op de blogs over zelfsturing en zelforganisatie deel ik graag dit inspiratieblog, gelezen op de website van Kessels & Smit, The Learning Company, dat ook duidelijk maakt hoe groot de rol van dialoog kan zijn binnen deze organisatieontwikkelingen. Joop Boukes

---

In het huidige zorglandschap vallen woorden als zelfsturing en zelforganisatie regelmatig. In veel zorgorganisaties wordt in toenemende mate, veelal vanuit de gedachte de kosten terug te brengen, met minder managers gewerkt. Dat betekent dat teams er meer ‘regeltaken’ bij krijgen.

In onze optiek heeft deze ontwikkeling twee vaders; ten eerste de herverdeling van verantwoordelijkheden in de zorg van nationaal naar gemeentelijk niveau (Awbz, WMO). Deze herverdeling maakt de toekomst van zorginstellingen onzeker en versnipperd. Onzeker omdat je als zorgbestuurder niet weet welke productie(gelden) jouw kant op komen. Versnipperd omdat elke gemeente op een andere manier vorm kan geven aan deze verantwoordelijkheid en de praktijk leert dat zorgorganisaties in meerdere gemeenten actief zijn.

Lees verder...
Meer
4 jaren 2 maanden geleden #1334 door Rianca
Beste Joop, nog steeds een mooi en actueel artikel. We spreken elkaar over een poosje, maar voor nu leek het me aardig je uitdaging aan te nemen en het volgende blog te schrijven in deze reeks :-) > Veranderen in de zorg: Waarom ‘Large Scal... | Leiderschap Groet, Rianca

End of content

No more pages to load

×
Niets meer missen?

Schrijf je nu in voor onze (max.) wekelijkse e-zine en mis geen enkel Leiderschapsblog, -vacature of -nieuwsbericht meer.