person_outline

× Topics met betrekking tot 'Politiek Leiderschap'...

Belange(n)loos besluiten in de politiek, bestaat dat?

Meer
3 jaren 7 maanden geleden #1505 door Rianca

mandela quote rise above circumstances > Belange(n)loos besluiten in de politiek, be... | LeiderschapZou je ook wel eens willen dat politici besluiten zouden nemen puur op grond van inhoudelijke argumenten en waarden? Gewoon omdat het juist is, rechtvaardig of sociaal? Dat ze niet gedreven werden door persoonlijke en economische belangen

Maar kan dat eigenlijk wel? Kun je met een besluit ook niet iemands belang dienen? Ik denk van niet. Een besluit dient, bedoeld of onbedoeld, altijd iemands belang. Het belang van een bedrijf, een sociale partner, van de politieke partij of de persoon zelf. En bovendien wil het gros van de mensen het niet. Ze willen politici die opkomen voor hun belang, of dat nu gaat om ruimtelijke zaken, of om de beschikbaarheid van zorg. En dat maakt politiek ook zo geweldig ingewikkeld: de juiste beslissingen nemen in een continu krachtenveld van vaak tegengestelde belangen. Met de wetenschap dat de “juiste beslissing” je wel eens stemmen kan kosten bij de volgende verkiezingen.

Lees verder...
Meer
3 jaren 7 maanden geleden #1506 door Hetteke
Tja, Rianca, het zou mooi zijn als politici belangeloos besluiten nemen, gebaseerd op de waarden waarop ze zijn gekozen. Want dat is uiteindelijk, naar mijn idee, hoe het zou moeten werken in ons dualistisch bestel.

End of content

No more pages to load

×
Niets meer missen?

Schrijf je nu in voor onze (max.) wekelijkse e-zine en mis geen enkel Leiderschapsblog, -vacature of -nieuwsbericht meer.