person_outline

× Topics met betrekking tot 'Politiek Leiderschap'...

De afrekencultuur in de politiek

Meer
3 jaren 10 maanden geleden #1471 door Rianca
De afrekencultuur in de politiek werd gestart door Rianca

NelsonMandelaforgiving > De afrekencultuur in de politiek - Lerende ... | LeiderschapWanneer het grondig fout gaat, en dat gebeurt met enige regelmaat in de politiek helaas, is de eerste reactie is vaak een menselijke: we zoeken een zondebok. We willen dat er afgerekend wordt. Waarom? Omdat het ons helpt uiting te geven aan onze emoties van boosheid en verbijstering. Omdat ons politiek-bestuurlijk systeem zo in elkaar zit. Omdat het overzichtelijk is als een of enkele mensen als boosdoener worden aangewezen en de consequenties dragen. Maar lost het de problemen op? Zeker niet. Integendeel, een afrekencultuur staat een lerende organisatie en verandermindset in de weg. Om werkelijk te kunnen veranderen, moet je mogen leren, ruimte krijgen. Als je zo’n verandering begint met een afrekening, welk signaal straal je dan uit? Je moet veranderen, anders rekenen we met je af? Een natuurlijke reactie, maar weinig effectief. Het verlamt mensen en nodigt ze niet uit tot leren.

Lees verder...
Meer
3 jaren 10 maanden geleden #1472 door twitter
Beantwoord door twitter in topic De afrekencultuur in de politiek
Meer
3 jaren 10 maanden geleden #1473 door Hetteke
Beantwoord door Hetteke in topic De afrekencultuur in de politiek
Mooi verhaal, Rianca! En ik kan me vinden in de opmerking van Koen: misschien moeten we niet proberen het oude te repareren, maar iets nieuws te maken.
Meer
3 jaren 9 maanden geleden #1479 door twitter
Beantwoord door twitter in topic De afrekencultuur in de politiek
Meer
3 jaren 8 maanden geleden #1492 door twitter

End of content

No more pages to load

×
Niets meer missen?

Schrijf je nu in voor onze (max.) wekelijkse e-zine en mis geen enkel Leiderschapsblog, -vacature of -nieuwsbericht meer.