person_outline

Workshop: Hartenheer of Schoppenvrouw

Avatar > Workshop: Hartenheer of Schoppenvrouw | leiderschap > Workshop: Hartenheer of Schoppenvrouw | leiderschap

Thema: liefde of harteloosheid
Begeleider: Hetteke Videler

Het evenement was op 24 november 2015, wellicht tot volgend jaar?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets meer!

Deze workshop is een van de workshops van Lerende leiders Live 2015, meer workshops bekijken? Klik hier.

Vraag jij je ook wel eens af...

Hoe ga ik om met moeilijke mensen?
Hoe maak ik mijn project succesvol?

Waar gaat de workshop over?

Je bent leidinggevende. Van een groep mensen, van een programma of van een project. En in je omgeving is op z'n minst een iemand die steeds z'n kont tegen de krib gooit. Er is iemand die zijn afspraken niet nakomt. Er is waarschijnlijk iemand die je altijd meecc'd. Er is iemand die bijna onzichtbaar zijn werk doet.
Jij moet targets halen. Projectdoelen, productie realiseren, of gewoon uren tellen van je mensen. Hoe ga jij met de obstinate mensen? Schop je ze d'r uit? Negeer je ze? Of ga je met ze praten, net zolang totdat ze maar meedoen?
De oplossing is om liefdevol om te gaan met je teamleden. Liefdevol is werken vanuit je hart en werken vanuit eerlijkheid. Dus als iemand niet de juiste dingen doet, vertel je hem dat op een manier dat hij het kan horen. Niet omslachtig, niet kwetsend, maar recht voor z'n raap, met een warm hart.

Wat leer je ervan?

Na de workshop weet je hoe je met minder energie, beter kunt samenwerken met je mensen. Zo bouw je mee aan een toekomst van je team, je organisatie en van jezelf. Je weet hoe je de moeilijkste gesprekken tot een goed einde kunt brengen, doordat je gaat luisteren met je hart.

Wat kan je er de dag na #LLL15 mee?

De dag na #LLL15 voer jij het gesprek met die ene collega, dat je al zo lang uit de weg ging. En blijk je niet alleen in staat te zijn om je punt over te brengen, je bent ook in staat om naar je collega te luisteren en dus eventueel van mening te veranderen.

Over Hetteke Videler

Avatar

Hetteke Videler werkt met mensen, teams en organisaties om de toekomst samen vorm te geven. De ervaringen en het vakmanschap van de mensen in de organisatie, combineert ze met inzichten van andere vakgebieden tot nieuwe toonaangevende (organisatie)concepten. Zo heeft ze aan de wieg gestaan van veel innovatieve idee├źn en ze in de praktijk gebracht. De rode draad is daarbij altijd dat de kracht van de mensen, de gebruikers, de inwoners, wordt aangesproken en gebruikt. Gewoon omdat zij het beter weten.
Hetteke heeft de gewoonte om een jaar of twee, drie in een organisatie rond te lopen om de toekomst vorm te geven. Daarbij heeft ze een voorliefde voor not-for-profitorganisaties. Haar twee dochters, haar lief, de katten en de hond is ze al veel langer trouw.

Meedoen?

 

Terug naar programma

×
Niets meer missen?

Schrijf je nu in voor onze (max.) wekelijkse nieuwsbrief en mis geen enkel Leiderschapsblog of -nieuwsbericht meer.