person_outline

Workshop: Vakmanschap in Leidinggeven

Avatar > Workshop: Vakmanschap in Leidinggeven | leiderschap > Workshop: Vakmanschap in Leidinggeven | leiderschap

Thema: Lef en Laf
Begeleider: Lindsie van der Horst

Het evenement was op 24 november 2015, wellicht tot volgend jaar?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets meer!

Deze workshop is een van de workshops van Lerende leiders Live 2015, meer workshops bekijken? Klik hier.

Vraag jij je ook wel eens af...

Of leidinggeven een vak is? Of je kunt leren leidinggeven? Of er bepaalde kwaliteiten of vaardigheden als basis voor goed leidinggeven aan te wijzen zijn?

Waar gaat de workshop over?

Leidinggeven vereist vakmanschap. Van Dale geeft als betekenis "grote bekwaamheid in een vak". De vraag is hoe je die bekwaamheid bereikt. Door oefenen en beoefenen. Door geduld en door steeds te onderkennen dat er nòg iets te leren is.

Wat betekent dat voor het vak leidinggeven? Dat je steeds naar jezelf durft te blijven kijken. Dat je je bewust bent van je leerproces en je daar kwetsbaar in op durft te stellen. Dat je door oefenen en beoefenen toewerkt naar meesterschap.

Dat vraagt lef. Want soms zul je moeten zeggen dat je het te weet. Of dat de situatie nieuw is en je niet weet hoe het vervolg zal zijn. Je zult durven vertrouwen op je ervaring en tegelijkertijd leren van beslissingen of acties die anders of minder goed uitpakken. Dat alles terwijl je de volle verantwoordelijkheid neemt. Je mag er steeds op aangesproken worden.

Het vraagt ook lef, omdat je misschien wel wilt besluiten dat dit niet jouw vak is. Dat leidinggeven niet dat is waar jij eindeloos geduld voor kunt en wilt opbrengen. Terwijl de verwachtingen misschien hooggespannen zijn. Heb je dan de moed om nee te zeggen. Om ervoor te kiezen het niet te doen.

Wat leer je ervan?

We gaan op zoek naar ervaringen van vakmanschap in leidinggeven en wat daarin de rode draad is. Welke kwaliteiten wijzen op vakmanschap? Hoe ontwikkelen leerling leidinggevenden zich tot meesters? Meesterschap in leidinggeven, ben je bereidt geduldig te oefenen en beoefenen?

Wat kan je er de dag na #LLL15 mee?

De workshop zal je inzicht geven in de kwaliteiten die inhoud geven aan het vakmanschap in leidinggeven. Zodanig dat je voor jezelf kunt nagaan of dat vak ook bij jou past en je inzicht krijgt in jouw persoonlijke weg van leerling, naar gezel, naar meester.

Over Lindsie van der Horst

Avatar

Lindsie van der Horst helpt beginnend leidinggevenden met het gedoe dat leidinggeven kan zijn. Zelf deed ze ervaring op met leidinggeven bij Toyota Material Handling Europe. Daar leerde ze dat Lean vooral over mensgericht organiseren gaat en dat vakmanschap op alle gebieden het verschil kan maken. Dus ook in leidinggeven.
Haar hart ligt bij het grotere MKB maakbedrijf en de mensen die daar iedere dag mooie dingen maken.
Thuis zijn haar man, haar boekenkast en de keuken haar het dierbaarst.

Afgelopen september verscheen haar boek “Had je maar een vak moeten leren!”.

Meedoen?

 

Terug naar programma

×
Niets meer missen?

Schrijf je nu in voor onze (max.) wekelijkse e-zine en mis geen enkel Leiderschapsblog, -vacature of -nieuwsbericht meer.