person_outline
  • Posted

Intervisie voor Leidinggevenden

DeathtoStock Medium2 > Intervisie voor Leidinggevenden | leiderschap

Als leidinggevende sta je elke dag voor uitdagingen. Hoe voer ik dat gesprek met die medewerker? Waarom krijg ik mijn punt niet overgebracht in die vergadering? Ik hoor nooit kritiek op mijn functioneren, doe ik dus alles goed? En je komt in situaties terecht waar je op een later moment graag nog eens op zou willen reflecteren. Wat heeft een bepaalde situatie met je gedaan? Waarom reageerde je op de manier waarop je reageerde?
Intervisie is een bewezen methode om in een vertrouwelijke omgeving met vakgenoten of gelijkgestemden ervaringen te delen en te reflecteren op gebeurtenissen. Zo leer je van je eigen werk en kun je uitdagingen het hoofd bieden. Bij intervisie krijg je geen les, maar help je elkaar om scherper te kijken en te groeien.

Door deel te nemen gun je jezelf een vast moment van reflectie. Je wordt er een betere en effectievere leidinggevende van, doordat je actief werkt aan je OEN-ige houding (Open Eerlijk Nieuwsgierig). Daarnaast is intervisie een efficiënte manier van leren. Je maakt op regelmatige basis gebruik van de gezamenlijke kennis en inzichten, tegen lage kosten. Het helpt je zien dat er altijd meer kanten van de medaille zijn.

Wil jij als leider leren door intervisie? Dan kun je je via Platform Lerende Leiders aanmelden. Wij vormen groepen, liefst van lerende leiders uit dezelfde regio. Gedurende de eerste drie bijeenkomsten verzorgen wij de begeleiding, om de groep een goede start te geven. Na drie bijeenkomsten zal de groep zelfstandig verder gaan. Een groep bestaat uit zes personen. Dat kunnen collega’s zijn of mensen van verschillende organisaties. De verbindende factor is leren van elkaar. Een bijeenkomst duurt in totaal 3 uur en kan in de ochtend, middag of avond plaatsvinden (09.30 - 12.30 of 13.30 - 16.30 of 19.00 - 22.00). Bijeenkomsten worden in overleg eens in de 4 tot 6 weken gepland.

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een e-mail met je contactgegevens naar , dan informeren we je over de investering die het van jou vraagt.

worldpoet-546's Profielfoto
worldpoet-546 antwoordt op het onderwerp: #1593 10 maanden 4 dagen geleden
Een goede opzet.
De kunst lijkt mij ook, om vanuit de innerlijke kracht te blijven vragen naar de eigen kern.
Aangezien de mens in het eigen proces zal verkeren, valt dit ook weer erg te relativeren.
P. Hermans

Wat vind jij? deel het met ons!

INFO: You are posting the message as a 'Guest'

×
Niets meer missen?

Schrijf je nu in voor onze (max.) wekelijkse nieuwsbrief en mis geen enkel Leiderschapsblog of -nieuwsbericht meer.