person_outline
  • Posted

Over evenementen

AvatarLerendeLeiders > Over evenementen | Leiderschap

Visie

"Wij brengen mensen met elkaar in VERBINDING om elkaar te INSPIREREN en van elkaar te leren hoe leiderschap kan bijdragen aan een duurzame en vreedzame wereld waarin plaats is voor ieder levend wezen. Door in ons gedrag dienend te zijn aan de GROEI van onszelf, onze naasten, onze collega's en iedereen die wij ontmoeten, dragen wij hieraan bij."

Om onze visie verder te verwezenlijken faciliteert en organiseert Lerendeleiders een 'Long Life Learning' traject. Dit traject draagt bij aan het In Real Life (IRL) verbinden van mensen om elkaar te inspireren en elkaar te laten groeien middels het delen van kennis en aanzetten tot actie.

Het Long Life Learning traject gaat bestaan uit workshops, seminars, lezingen (verder benoemd als 'evenementen') met als thema (dienend, nieuw) leiderschap en als rode draad: inspiratie, groei en verbinding.

Wie

Onze doelgroep is de grote 'middenlaag' in organisaties: de laag welke het koppelvlak tussen werkvloer en directie vormt. De mensen die als spin in het web de spil vormen van alle veranderingen in een organisatie en de 'smeerolie' zijn om de raderen binnen de organisatie geruisloos te laten draaien.

Binnen deze doelgroep onderscheiden twee 'stromingen' en daarmee doelgroepen die elkaar mogelijk overlappen en/of aanvullen. Iedere groep heeft (mogelijk conflicterende) kenmerken / drives.

Doelgroep: Leergenoten

Zoals bedoeld in het artikel (“praten met lotgenoten”) > geen commercieel oogpunt: 'voor elkaar en door elkaar', in dienst van een organisatie als leidinggevende (to be), zowel profit als non-profit. Uitgangspunt is het bouwen aan en borgen van een vertrouwde omgeving waar diepgang gemaakt kan worden, in de vorm van 'dialogues' of intervisie bijeenkomsten. De te organiseren evenementen zullen zover als mogelijk gratis of tegen kostprijs aangeboden worden, dit om de drempel van deelname zo laag als mogelijk te houden. We vertrouwen erop dat de community een vrijwillige bijdrage levert in de vorm van middelen, kennis (sociale valuta) of donaties.

Doelgroep: Leesgenoten

Boeken zijn er om gelezen te worden, om je in onder te dompelen, om van te leren èn om over te praten.

Op onze site vind je al verschillende boekrecensies, maar er zijn ook mensen die liever praten over een boek dan er over schrijven. Ook een soort recensie en tegelijk een extra dimensie. Want eigenlijk leest iedereen wel iets anders in een boek. Sterker nog als iemand je vertelt wat hij/zij heeft gelezen, denk je soms ineens anders over hetzelfde boek. Je krijgt er andere inzichten bij, die bijdragen aan je eerdere leeservaring. Dat soort leeservaringen willen we graag In Real Life met je delen.

Doelgroep: Vakgenoten

Leidinggevenden (to be), ZP'ers, interim managers, coaches, adviseurs etc. op het vlak van leidinggeven en management, die op zoek zijn naar (eigen) groei. Vakgenoten sessies worden georganiseerd door actieve leden van onze community, Vereniging Lerende Leiders faciliteert hierin middels haar netwerk en platform. De fee die wij ontvangen voor het faciliteren van deze evenementen zullen gebruikt worden voor het draaiend houden van onze vereniging en het organiseren van gratis evenementen.

Waarom?

  • Onze kracht schuilt in onze ideële instelling: wij hebben géén commercieel oogpunt. Dat maakt dat onze visie onze missie en doelstellingen aanstuurt en dat we kunnen bijsturen op kwaliteit en toegevoegde waarde.
  • Ons onderscheidend vermogen is dat we een platform creëren vóór en dóór gelijkgezinden, hierdoor fungeren wij als het ware als een spreekbuis in plaats van dat wij spreken met de waarheid in pacht. Wij stimuleren interactie en het aangaan van (blijvende) verbindingen als versneller voor groei. Wij stimuleren het in de praktijk brengen van onze groei: DOEN!
  • Wij zijn geen 'goden' maar gewone mensen met een passievol verhaal zoals eenieder, dat maakt dat de acceptatie van de kennis die we verdelen en ontvangen laagdrempelig is maar nog belangrijker dat er een zeer sterke voorbeeldfunctie vanuit gaat: 'ook wij kunnen het'.

Actief een bijdrage leveren?

Graag, neem contact op met een van de moderators en geef aan wat jouw toegevoegde waarde zou kunnen zijn.
Of neem deel aan (een van de) Lerendeleiders evenementen die georganiseerd worden.

We kijken ernaar uit om met jou te ont-moeten!

×
Niets meer missen?

Schrijf je nu in voor onze (max.) wekelijkse e-zine en mis geen enkel Leiderschapsblog, -vacature of -nieuwsbericht meer.