person_outline
  • Posted

Ook sponsor worden?

Infographic > Ook sponsor worden? | LeiderschapDraag bij aan de #1 community vóór en dóór leiders.

 

Uw bijdrage bereikt 40.000 bezoekers!
dat is:
€ 0,10 per unieke bezoeker;
< € 0,01 per bezochte webpagina.

Lerende leiders is een vereniging van leidinggevenden die bewust stil staan bij hun leiderschap en hun ontwikkeling. De vereniging is in 2010 opgericht door Ruud van Lent, Lindsie van der Horst en Bianca den Outer. De vereniging heeft een bloeiende community website en organiseert evenementen: van kleinschalige bijeenkomsten tot het aanstaande jubileum.

Wij werken vanuit de volgende visie:
“Wij brengen mensen met elkaar in verbinding om elkaar te inspireren en van elkaar te leren hoe leiderschap kan bijdragen aan een duurzame en vreedzame wereld waarin plaats is voor ieder levend wezen.
Door in ons eigen gedrag dienend te zijn aan de groei van onszelf, onze naasten, onze collega’s en iedereen die wij ontmoeten, dragen wij hieraan bij.”
Onze leden zijn over het algemeen middenmanagement en hoger management van MKB, grotere bedrijven, overheden en andere not-for-profit instellingen. Ook zijn er ZP'ers aangesloten die diensten leveren aan deze doelgroep. 

Website

De community website van Lerende Leiders wordt gevuld door blogs van de leden van de vereniging en een forum. De blogs worden specifiek geschreven door en voor Lerende Leiders en worden gretig gelezen door leden van de community en anderen. Via twitter, linkedin en facebook worden nieuwe blogs bekend gemaakt, waarna lezers direct kunnen doorklikken naar de blog. Lerende Leiders vervult duidelijk een behoefte. Veel blogs worden meer dan 2.000 keer gelezen, de meestgelezen blogs gaan over de 15.000 views (wij noemen die blogs Evergreens).

Het aantal unieke bezoekers per jaar groeit gestaag. In 2015 verwachten we 40.000 unieke bezoekers op de site. De bezoekers kwamen in 2014 gemiddeld ruim drie keer terug en lezen dan meer dan drie pagina's op de site. De meeste bezoekers komen binnen via een deeplink naar een blog. In 2015 groeien we door naar ruim 40.000 unieke bezoekers in een jaar. De cijfers van het Lerende Leiders forum vindt u in de bijgevoegde Infographic.

De waardering van de site door de bezoekers is hoog. Dat blijkt uit de commentaren die we krijgen en uit de herhalingsbezoeken. Veel mensen gebruiken Lerende Leiders als vraagbaak, om te horen wat er speelt, om te kijken welke boeken of theorieën ertoe doen, om geïnspireerd te worden.

Evenementen

De vereniging is niet alleen online actief. Met allerlei bijeenkomsten wordt het netwerk van Lerende Leiders ook offline vorm gegeven. 'Leergenoten' zijn daar voorbeelden van. Deze bijeenkomsten zijn tot op heden onregelmatig georganiseerd.  In 2016 wordt er een stevige impuls gegeven aan de leergenoten bijeenkomsten. Ze worden naar behoefte regionaal georganiseerd en professioneel begeleid zodat de Lerende Leiders gebruikers ook offline van elkaar kunnen leren.

In november 2015 is voor het eerst Lerende Leiders Live! georganiseerd, waar lerende leiders elkaar ontmoeten en zich live laten inspireren door sprekers, workshops en andere meetups. Indien daar behoefte aan is, wordt het evenement jaarlijks of twee jaarlijks herhaald.

Sponsoring

Lerende leiders wil bedrijven en instellingen de mogelijkheid geven om zich aan te sluiten bij deze bloeiende community. Daarbij zoeken wij naar sponsoring die inhoudelijk en financieel een bijdrage levert aan de community. De inhoudelijke bijdrage wordt geleverd door actief mee te bloggen, op blogs en forumvragen te antwoorden en een actieve rol te spelen tijdens events. De nadruk hierbij ligt op het verspreiden van informatie en standpunten die interessant zijn voor onze community.

Om de community levendig en gevarieerd te houden, is er ruimte voor een beperkt aantal sponsoren, en maximaal één sponsor per sector (dus bijvoorbeeld één verzekeraar, een vakbond, een uitgeverij etc.). In totaal willen wij, ter bescherming van het karakter van lerende leiders, niet meer dan tien sponsoren. Op dit moment hebben we plek voor een aantal sponsoren om zich aan te sluiten bij lerende leiders.

Sponsoren van Lerende Leiders kunnen gebruik maken van de volgende mogelijkheden:

  • Logo met (deep)link naar eigen website die roulerend op pagina's wordt getoond aan bezoekers van de website
  • Vermelding op de pagina 'Over sponsoren' met logo, motivatie, betrokkenheid bij lerende leiders etc.
  • Sponsored blogs: een inhoudelijk interessante blog, die met voorrang wordt geplaatst (dus los van de verdere contentplanning) en waarbij alle social media worden ingezet om aandacht te genereren
  • Alerts op onderwerpen van blogs waar een sponsor op kan reageren.
  • Vermelding bij events (op drukwerk etc) en indien gewenst een actieve rol bij events (bijvoorbeeld een stand inrichten met informatie over de producten).

De bijdrage aan de community van Lerende Leiders door iedereen die erbij is betrokken, is voor ons heel belangrijk. Daarom geven wij de voorkeur aan inhoudelijk actieve sponsoren, die zich meerjarig aan de vereniging verbinden. De jaarlijkse financiële bijdrage is voor alle sponsoren gelijk en wordt jaarlijks geïndexeerd. De jaarlijkse bijdrage voor lerende leiders sponsoren is € 4.000,- excl. btw. Indien sponsoren liever een periode van minder dan een jaar afspreken, dan is de bijdrage voor sponsoren € 350,- excl. btw per maand. De jaarbijdrage komt neer op € 0,10 per unieke bezoeker en minder dan € 0,01 per bezochte webpagina.

Met de sponsoropbrengst worden de kosten van de vereniging voldaan, het beheer van de website en het organiseren van communityactiviteiten mogelijk gemaakt.

 

×
Niets meer missen?

Schrijf je nu in voor onze (max.) wekelijkse e-zine en mis geen enkel Leiderschapsblog, -vacature of -nieuwsbericht meer.