person_outline

  Verbinden is een werkwoord!

  verbinden werkw. Uitspraak:   [vərˈbɪndə(n)] Verbuigingen:   verbond (verl.tijd enkelv.) Verbuigingen:   heeft verbonden (volt.deelw.) Toon alle vervoegingen 1) aan elkaar vastmaken of in samenhang brengen

  leeching > Verbinden is een werkwoord! | LeiderschapWij denken wat af...

  Lindsie en ondergetekende filosoferen wat af als het gaat over hoe we de visie van Lerende Leiders: “Wij brengen mensen met elkaar in verbinding om elkaar te inspireren en van elkaar te leren hoe leiderschap kan bijdragen aan een duurzame en vreedzame wereld waarin plaats is voor ieder levend wezen....” in de wereld kunnen blijven brengen en levend kunnen houden.
  Zo waren wij laatst aan het proberen te begrijpen hoe het komt dat sommige blogs veel aandacht krijgen en sommige minder, wat de waarde van die aandacht is, wat mensen ervan weerhoud om aandacht terug te geven.
  Wij zien een aantal bewegingen als het gaat om het lezen van en inter-acteren rondom blogs:
  [1] “kijken, kijken, niet kopen”
  [2] retweeten, liken, verder delen
  [3] verder delen met een aanbeveling of opmerking erbij
  [4] gerichte en inhoudelijke feedback geven

  Deze 'bewegingen' hebben een voor de blogger een oplopende waardering en voor de potentiele lezer een oplopende 'hier wil ik meer van weten'-waarde.

  Wij legden op basis hiervan de link naar 'verbinden': iets wat voor veel mensen in de 'echte' wereld al heel moeilijk is, is in de 'anonieme' wereld van het internet en social media vaak nog uitdagender.

  Sharing is caring

  [1] Hoe gemakkelijk is het om op internet veel (gratis) kennis op te doen zonder daar iets voor terug te geven? Doordat je anoniem kunt 'gluren' weet niemand dat jij een blog leest anders dan dat de 'hit counter' met 1 omhoog gaat. [2] Hoe gemakkelijk is het daarentegen om een bericht verder te delen aan jouw achterban om op die manier de blogger in ieder geval terug te geven dat je zijn boodschap gezien hebt. [3] Hoe mooi zou het zijn als je naast een laagdrempelige retweet of like deze zou aanvullen met een opmerking, hiermee geef je nog meer waarde aan de blogger terug. [4] En wat zou het toch mooi zijn als je de blogger 'beloond' met het meest waardevolle dat jij te geven hebt: je tijd en kennis en kunde in de vorm van een (inhoudelijke) reactie op het blog...

  De overtreffende trap: Verbinden

  Delen is leuk, maar het kan nog waardevoller: delen met een verbinding.

  Stel jezelf eens de vraag voordat je gaat verder delen: 'wie dien ik hiermee?' Als het antwoord 'mezelf' is, deel dan niet direct maar denk eens na hoe je het antwoord op deze vraag 'een ander' kan laten zijn en benoem deze persoon eens...
  Bij wie speelt het thema van dit blog? wie gun je die inzichten? Ken jij mensen die ook iets te vertellen hebben over het onderwerp en zou je hun kunnen vragen een reactie te plaatsen?

  De uitdaging

  Hoe ga je in een wereld waarin het steeds gemakkelijker wordt om uit contact en vanachter je veilige beeldscherm te 'gluren', bewust de verbinding opzoeken en groei bij de mensen om je heen bewerkstelligen?

  Veel denken of toch maar gewoon doén?

  Ik kan daar heel lang over nadenken, maar ik ga het gewoon doen: Als ik een blog lees, dan ga ik kijken voor wie dat van toepassing zou kunnen zijn en ga ik deze mensen verbinden met het blog en met de schrijver ervan. Ik ga waarde toevoegen en mensen vragen waarde toe te voegen.
  Ik ben ervan overtuigd dat op die manier niet alleen de 'hit-counter' groeit in onze 'virtuele' wereld, maar daadwerkelijk ook de mensen om ons heen... en daar is het eigenlijk allemaal om begonnen...

  Gaat dat vanzelf? Nee, dat denk ik niet... maar ja, verbinden is dan ook een werkwoord. Ook op het internet.

  Wat denken jullie, voor wie zou dit een lezenswaardig blog zijn...


  Interessant blog? Like it op Facebook, +1 op Google, Tweet het of deel dit blog op andere bookmarking websites.

  Ruud van Lent > Verbinden is een werkwoord! | Leiderschap

  Geschreven door
  Pro-Blogger Expert Blogger Thought Leader

  Mijn missie is het verder ont-wikkelen van (persoonlijk) leiderschap bij mensen en organisaties. Op een positieve, inspirerende en prikkelende manier bege-leid ik professionals en managers in het loslaten van het oude controle, macht en 'sense of urgency' denken. Hierdoor zal de focus binnen een organisatie / afdeling gaan verschuiven van problemen naar perspectief, van klagen en kritiek geven naar samenwerken, verantwoordelijkheid en eigenaarschap nemen.
  Dit resulteert in een verschuiving van macht naar kracht, van controle naar vertrouwen en van 'moeten' naar 'willen'.

  Diensten

  Wil je meer weten of vrijblijvend een keer samen over de voor jou of jouw organisatie toegevoegde waarde van mijn diensten klankborden? Voel je vrij om [contact] op te nemen, ik kom graag een keer op bezoek voor een goed gesprek!

  Creatie ↝ Inspiratie ⥁ Verbinden ⇶ Groei ∞ | Leiderschap katalysator ☇ | S.L.Ï.M. ⇢ Servant Leadership Ïn Motion | Coaching ≟ | Open Source ⌘ | Sustainability ♻ | ruudOntwikkelt.nl | Onlinecommunityhub.nl

  ruud's Profielfoto > Verbinden is een werkwoord! | Leiderschap
  ruud antwoordt op het onderwerp: #1136 5 jaren 3 maanden geleden

  Kitty Kilian schreef : Een mooi voornemen. Delen doe je vanuit enthousiasme, niet vanuit strategie. Zozieikhet.

  Eens (3x): op het moment dat er sprake is van een strategie, dan deel je voor jezelf en niet voor de ander!

  Bij waarom mensen een blog of een tweet willen delen vergeet je te noemen dat wat ze delen wel zo goed of grappig of inspirerend of whatever moet zijn, dat ze er hun volgers echt een dienst mee bewijzen. Ondanks mijn optimistische visie over delen vanuit enthousiasme is een realistische aanvulling dat je online goed op je reputatie moet letten. Als je troep deelt, lezen mensen je niet meer. Je selectie is dus heel belangrijk.

  Kwaliteit is natuurlijk randvoorwaardelijk: het blog moet 'goed' zijn anders houd het natuurlijk op, voor de een is dat de boodschap, voor de ander vormgeving of inspirerend of grappig. Waar ik de lat voor mezelf leg is, is de ander: zou die hier nut bij hebben. De kans op delen van 'troep' is dan al een stuk kleiner.

  ... En kwaliteit kost tijd.

  En dank voor jouw tijd B) > Verbinden is een werkwoord! | Leiderschap zodat je waarde voor de lezers (en mij als blogger) toevoegt!
  Hartelijke groet,
  Ruud.
  Kitty Kilian's Profielfoto > Verbinden is een werkwoord! | Leiderschap
  Kitty Kilian antwoordt op het onderwerp: #1135 5 jaren 3 maanden geleden
  Een mooi voornemen. Delen doe je vanuit enthousiasme, niet vanuit strategie. Zozieikhet.

  Bij waarom mensen een blog of een tweet willen delen vergeet je te noemen dat wat ze delen wel zo goed of grappig of inspirerend of whatever moet zijn, dat ze er hun volgers echt een dienst mee bewijzen. Ondanks mijn optimistische visie over delen vanuit enthousiasme is een realistische aanvulling dat je online goed op je reputatie moet letten. Als je troep deelt, lezen mensen je niet meer. Je selectie is dus heel belangrijk.

  Voor mij persoonlijk (als blogjuf) geldt dat het minstens origineel en/of heel goed geschreven moet zijn. Als iemands stuk daar niet aan voldoet, retweet ik het niet.

  Zo heeft iedereen zijn eigen eisen. Weten wat jij en jouw doelgroep belangrijk vinden staat voorop. En kwaliteit kost tijd.

  Wat vind jij? deel het met ons!

  INFO: Je plaatst dit bericht als 'Gast'

  ×
  Niets meer missen?

  Schrijf je nu in voor onze (max.) wekelijkse e-zine en mis geen enkel Leiderschapsblog, -vacature of -nieuwsbericht meer.