person_outline

Onderstaand een overzicht van onze op dit ogenblik actieve bloggers!

Klik op hun naam om naar hun Auteursprofiel te gaan.

JW Hoek > Onze bloggers | Leiderschap

JW Hoek

Blogger Expert

Joop Boukes > Onze bloggers | Leiderschap

Joop Boukes

Top Blogger Thought Leader

Pro-Blogger Top Blogger Thought Leader

De bassist maalt niet om zichzelf, maar om het geheel

Wat kan ik doen om het totaal beter te maken? Of: hoe kan ik een fundament bouwen waarop anderen kunnen excelleren? Dat vraagt de bassist zich af. Daarbij gaat het niet om zijn eigen welbevinden of succes, maar om de resultaten van het grote geheel. Bassisten verbinden, ondersteunen en geven richting. Daarmee zijn ze onmisbaar in bedrijf, organisatie of instelling.

Gulian van Maanen, organisatie-adviseur en Violet Falkenburg, journalist en trainer, spraken met zestien Bassisten van raad van bestuur- tot teamleidersniveau. Deze rolmodellen werken vanuit hetzelfde basispatroon, dat zij Bassisme noemen. Violet Falkenburg: ‘Wij leggen de parallel tussen de rol van de bassist in een orkest en de verbindende leider in een organisatie.’ Van Maanen: ‘Interessant is dat we tot de ontdekking kwamen dat deze leiders naast die Bassistische basishouding ook nog een uitgesproken aanvullende kwaliteit hebben.


Marie Christine Kreetz > Onze bloggers | Leiderschap

Marie Christine Kreetz

Top Blogger Thought Leader

Pro-Blogger Blogger Influencer

Meer weten over een veerkracht-update van de besturing? Schrijf je dan hier in voor de Masterclass.

Maarten de Winter 

is sociologisch econoom, organisatieadviseur, auteur, spreker en Masterdocent HR. Centrale thema is de ontwikkeling van een op waardecreatie gerichte organisatiecultuur waarin mensen het beste uit elkaar willen halen, te beginnen bij zichzelf. Maarten is analytisch, creatief en verbindend. Hij werkt vanuit overzicht, inzicht en autonomie en activeert om vanuit reflectie en dialoog in beweging te komen. Hij is initiatiefnemer van de LinkedIn groep Veekracht in organisaties, waar de dialoog over dit onderwerp wordt gestimuleerd.

Vier rollen

  • Organisatieadviseur. Maarten werkt aan veerkracht, balans en een waardevolle cultuur. Hij onderzoekt, inspireert, speelt en zet in de actiestand. Maarten omarmt complexiteit, dynamiek en vereenvoudiging.

  • Masterdocent. Maarten is masterdocent strategisch HRM bij Avans+. Hij inspireert tot onderzoek en verbetering van HR processen. Daarin neemt hij inspiratiebronnen uit wetenschap, natuur en management mee.

  • Spreker. Maarten zet zijn publiek aan het denken over taal en tijd. Taal is de basis van communicatie. Tijd is de meest schaarse productiefactor. Hij verwijst naar filosofie, ecologie en kunst.

  • Coach. Maarten luistert, stelt goede vragen en laat de client zich met treffende samenvattingen begrepen voelen. Soms helpen zijn ervaringen als vader, directeur in het familiebedrijf en zelfstandig ondernemer om dilemma’s te verhelderen.

Korte biografie

Maarten (1962) is Rotterdams sociologisch econoom met belangstelling voor ecologie en filosofie. Na zijn studie werd hij begin jaren '90 het familiebedrijf ingezogen en droeg eindverantwoordelijkheid in een crisis. Met de vragen die daar ontstonden en de antwoorden die hij sindsdien vond helpt hij mens en organisatie. Na 1997 was hij bij achtereenvolgens bij Alterra, Procap, Royal DHVHaskoning en P2 werkzaam als strategisch adviseur. Sinds 2012 werkt hij zelfstandig voor universiteiten, overheden, familiebedrijven, O&O fondsen en multinationals en bij Avans+. Maarten schreef twee boeken over werkdrukbeleid.

Contact?

Bel 0650819705 of stuur een mail naar .


Pro-Blogger Top Blogger Thought Leader

Leiderschap | Duurzame Welvaart | Spiritualiteit | Organisatiekunde

Oprichter en bestuurder van Stichting VIPE | www.vipepruiken.nl | een duurzaam & sociaal initiatief

Zelfstandig ondernemer, sparringpartner, blogger en spreker

Partner Weconomics Foundation

Fan van Leiderschapsdomeinen als pragmatisch kader om leiderschap te duiden en te leren

Bestuurs- en Organisatiekundige | expert leiderschap 

Spiritueel coach


Pro-Blogger Blogger Influencer

In het dagelijks leven bovenal mens maar met een grote passie voor mijn beroep: verpleegkundig specialist. Zorg treft ons allemaal vroeger of later. Als patiënt, als mantelzorger, als vriend(in) of partner,  er is bijna geen ontkomen aan. Zorg geven is het mooiste wat er is maar we lijken de essentie van zorg langzaam te vergeten. Alles "moet"anders, innovatiever, sneller, beter en dat lijkt ten koste te gaan van de essentie, de mens zien en horen. Maar als je te maken krijgt met de zorg wil jij dan dat mensen zich bezig houden met alles wat anders moet of wil jij dat ze zich bezig houden met jou? Met wat jou drijft en waar jij betekenis aangeeft? Op een huisartsenspoedpost probeer ik het verschil te maken. Achter mijn bureau maar naast de patiënt, vanuit de relatie, in de context. Niets meer en niets minder. En daardoor ontstaan er dagelijks prachtige situaties, die ik koester en wat mijn werk zo mooi maakt. 

Lerende leider/ verpleegkundig specialist / soms spreker/ altijd bezig. 


Pro-Blogger Blogger Expert

De grote fascinatie van Kilian is hoe je veranderambities in organisaties echt werkend krijgt. Hij is oprichter van PlusPulse, een netwerk van bevlogen veranderkundigen. Daarnaast verzorgt hij opleidingen en is hij auteur. De Veranderversneller, zijn laatste boek, gaat over het maken en vertellen van veranderverhalen. Het beschrijft de essentie van veranderkundig redeneren. Dat doe je door te puzzelen én te spelen met de vijf vragen die iedereen altijd stelt bij een verandering (Waarom veranderen?, Waartoe? Wat? Hoe? en Wie?).

De bestuurders die Kilian spreekt voor de blogs op Lerende Leiders hebben antwoorden op deze vragen. De links naar hun antwoorden staan telkens onderaan de blog.


Pro-Blogger Top Blogger Thought Leader

Mijn persoonlijke missie

“Ik wil een substantiële bijdrage leveren aan (de ontwikkeling van) (nieuw) LEIDERSCHAP”.

Als ik in staat ben om de komende 5 jaar gemiddeld 1 manager per week te laten denken en/of functioneren als (nieuwe) leider is mijn missie geslaagd en laat ik wat achter. (250 betere leiders, die lekker in hun vel zitten en in hun kracht staan, 250 partners die hier blij van worden, 250 bedrijven en/of organisaties die beter presteren, tevreden klanten en leveranciers en - last but not least - ergens tussen de 2.500 en 15.000 Medewerk(st)ers die hun energie halen uit hun werk”

Mijn passie is (nieuw = dienend) leiderschap

Mijn pitch in 31 seconden (video)Mijn pitch in 31 seconden (video)

Mijn eigen reis.

https://www.slideshare.net/mobile/KoosGroenewoud/triologievoorslideshare

Mijn expertise

Aarzel niet om mij in te schakelen. Ik help je (Als -interim- verandermanager, spreker, sparringpartner, klankbord, inspirator, verbinder) graag en met veel plezier of verbind je (in mijn rol als “Mister Connectivity”) met iemand anders uit mijn netwerk die dat nog beter kan!

Mijn profiel

http://www.aaa-tfm.nl/profielkoosgroenewoud.pdf

+31 6 290 083 53

Voor uw BEELD vorming:

1: Pitch
2: Animatie
3: Nieuw Leiderschap (Bc1)
4: Over Nieuw Leiderschap bij boekpresentatie Anouk Brack
5: Aanbevelingen over Nieuw Leiderschap (Bc1)
6: (Goldsmith) Slechte gewoontes van Leiderschap (Bc1)
7: Zelfsturing, Nieuwe Economie & Nieuwe Business modellen (Bc1)
8: Halfuur college Nieuw Leiderschap
9: Spontaan interview tijdens “Tomorrow@Work


Harry Slagman > Onze bloggers | Leiderschap

Harry Slagman

Blogger Influencer

Pro-Blogger Expert Blogger Thought Leader

Mijn missie is het verder ont-wikkelen van (persoonlijk) leiderschap bij mensen en organisaties. Op een positieve, inspirerende en prikkelende manier bege-leid ik professionals en managers in het loslaten van het oude controle, macht en 'sense of urgency' denken. Hierdoor zal de focus binnen een organisatie / afdeling gaan verschuiven van problemen naar perspectief, van klagen en kritiek geven naar samenwerken, verantwoordelijkheid en eigenaarschap nemen.
Dit resulteert in een verschuiving van macht naar kracht, van controle naar vertrouwen en van 'moeten' naar 'willen'.

Diensten

Wil je meer weten of vrijblijvend een keer samen over de voor jou of jouw organisatie toegevoegde waarde van mijn diensten klankborden? Voel je vrij om [contact] op te nemen, ik kom graag een keer op bezoek voor een goed gesprek!

Creatie ↝ Inspiratie ⥁ Verbinden ⇶ Groei ∞ | Leiderschap katalysator ☇ | S.L.Ï.M. ⇢ Servant Leadership Ïn Motion | Coaching ≟ | Open Source ⌘ | Sustainability ♻ | ruudOntwikkelt.nl | Onlinecommunityhub.nl


×
Niets meer missen?

Schrijf je nu in voor onze (max.) wekelijkse e-zine en mis geen enkel Leiderschapsblog, -vacature of -nieuwsbericht meer.