person_outline

  roy > Over de why, how en what van de mensen acht... | Leiderschap“Lerende Leiders is een unieke on- en offline ontmoetingsplek voor leiders met een gemeenschappelijk visie over leiderschap. Een plek waar zonder commerciële bedoelingen of motieven ervaringen, visies en betogen kunnen worden gedeeld en getoetst met als doel te leren van elkaar. Zoals op elk forum staat of valt het succes met de diversiteit en interactie die er bestaat: input creëert output. Omdat ik nog veel te leren heb als leider lever ik met mijn blogs graag een bijdrage aan dit platform.” - Roy van den Anker

   

  AvatarLerendeLeiders > Over de why, how en what van de mensen acht... | LeiderschapWij leren als leiders elke dag en bemerken dat de relaties die we hebben bepalend zijn voor onze groei, de groei van de mensen om ons heen en de groei van de organisaties die we dienen.

  Wij realiseren ons dat deze groei versnelt als iedereen in staat is om belangeloos het beste van zichzelf in te zetten en te delen met anderen.

  Onze opgedane kennis, ervaring en ideeën over leiderschap tot wederzijdse groei uitwisselen, is wat wij beogen met deze site.

  Meedoen?


  Wie zijn wij en waar staan wij voor?

  Wij zijn leidinggevenden werkzaam in bedrijfsleven, non-profit en overheid en wij weten ons geïnspireerd door het gedachtegoed van ‘Servant Leadership’. Wij vinden dat de samenleving toe is aan nieuwe vormen van leiderschap. Leiderschap dat echte antwoorden zoekt op de prangende vragen van de 21e eeuw. Leiderschap dat zich werkelijk richt op de groei en ontwikkeling van medewerkers zodat deze goed voor hun klanten en voor zichzelf kunnen zorgen. Leiderschap dat een duurzame bijdrage levert aan de (lokale) samenleving en het behoud van onze planeet zodat ook onze kinderen en hen die het minder getroffen hebben kunnen genieten van het goede van deze aarde. Leiderschap dat zich richt op de continuïteit van bedrijven in plaats van het najagen van korte termijn winsten. Leiderschap dat niet opereert vanuit macht, maar vanuit dienstbaarheid aan álle belanghebbenden bij een bedrijf.

  Dit vraagt om waardenvolle leiders die vanuit een doorleefde visie authentiek en tegendraads durven zijn. Om leiders die zichzelf en anderen kunnen inspireren. Om leiders die bescheidenheid paren aan overtuigingskracht. Het vraagt bovenal om leiders die willen dienen. Leiders voor wie het belang van de ‘goede zaak’ prevaleert boven het eigen ego. Leiders die kunnen genieten van de ontwikkeling van anderen.

  Zulke leiders proberen wij te zijn. Soft? Welnee, keihard en meer dan ooit nodig. Zo kun je een bedrijf nooit leiden? Ook niet. Uit een onderzoek van Jim Collins (‘Good to great’) blijkt dat bedrijven die het gedachtegoed van ‘Servant Leadership’ toepassen tot de meest succesvolle van Amerika behoren. Ze zijn alleen niet zo bekend…

  Waar gaan wij voor?

  Wij proberen dienstbare leiders te zijn. Lerende leiders. Maar dat kunnen we niet alleen en dat willen we ook niet alleen kunnen. Wij willen onze ideeën belangeloos delen met anderen. Anderen inspireren, maar ook door anderen geïnspireerd worden. Stappen zetten, verder komen, resultaten boeken, leren, van successen én van fouten. Dat doen we door onze ervaringen belangeloos te delen, in een community, maar ook in real life. Door informatie uit te wisselen en meetings te organiseren, door te publiceren en activeren. Zo lang als nodig is.

  Nieuwsgierig, geïnspireerd, iets bij te dragen? Doe mee, reageer op een artikel, participeer in discussies op het forum. Registreer jezelf voor de meest optimale gebruikers ervaring.

   

  Visie, Missie, Forum Gedragscode

  ×
  Niets meer missen?

  Schrijf je nu in voor onze (max.) wekelijkse e-zine en mis geen enkel Leiderschapsblog, -vacature of -nieuwsbericht meer.