person_outline

  Een schip bouwen

  HandenOpelkaar > Een schip bouwen | Leiderschap

  "Wanneer je een schip wilt gaan bouwen
  Breng dan geen mensen bijeen
  Om timmerhout te sjouwen
  Of te tekenen alleen

  Voorkom dat ze taken ontvangen
  Deel evenmin plannen mee
  Maar leer eerst mensen verlangen
  Naar de eindeloze zee"

  Antoine De Saint-Exupéry

   

  Nieuwe dingen, verandering en beweging ontstaan vaak uit dromen: een levendig beeld waar geen speld meer tussen is te krijgen, wat jouw passie aanwakkerd en je voor 200% inzet geeft.
  Maar hoe verwezenlijk je deze droom, want met dromen alleen kom je natuurlijk nergens. Hoe motiveer je de mensen in jouw team om er vol voor te gaan? Hoe 'conceptualiseer' jij jouw droom? Hoe zorg jij ervoor dat de mensen in jouw organisatie gaan voor de droom, zonder dat het voor hun een nachtmerrie wordt?

  [Ook hier verschenen: Een schip bouwen]


  Interessant blog? Like it op Facebook, +1 op Google, Tweet het of deel dit blog op andere bookmarking websites.

  Ruud van Lent > Een schip bouwen | Leiderschap

  Geschreven door
  Pro-Blogger Expert Blogger Thought Leader

  Mijn missie is het verder ont-wikkelen van (persoonlijk) leiderschap bij mensen en organisaties. Op een positieve, inspirerende en prikkelende manier bege-leid ik professionals en managers in het loslaten van het oude controle, macht en 'sense of urgency' denken. Hierdoor zal de focus binnen een organisatie / afdeling gaan verschuiven van problemen naar perspectief, van klagen en kritiek geven naar samenwerken, verantwoordelijkheid en eigenaarschap nemen.
  Dit resulteert in een verschuiving van macht naar kracht, van controle naar vertrouwen en van 'moeten' naar 'willen'.

  Diensten

  Wil je meer weten of vrijblijvend een keer samen over de voor jou of jouw organisatie toegevoegde waarde van mijn diensten klankborden? Voel je vrij om [contact] op te nemen, ik kom graag een keer op bezoek voor een goed gesprek!

  Creatie ↝ Inspiratie ⥁ Verbinden ⇶ Groei ∞ | Leiderschap katalysator ☇ | S.L.Ï.M. ⇢ Servant Leadership Ïn Motion | Coaching ≟ | Open Source ⌘ | Sustainability ♻ | ruudOntwikkelt.nl | Onlinecommunityhub.nl

  Gastmans's Profielfoto > Een schip bouwen | Leiderschap
  Gastmans antwoordt op het onderwerp: #348 7 jaren 10 maanden geleden
  Daar gaan we weer. Nog maar net heeft iemand iets geopperd of er volgt "Ja, maar ...".
  Deze houding voorkomt dat er echt gedroomd wordt. Wanneer iemand een echte droom heeft moet je je geen zorgen maken. Hij zal de middelen zoeken en vinden om die te realiseren. DAT is de boodschap van A.deSE En kom nu weer niet af met je "ja, maar ..." Waar het om draait is dat we 'dromen van de eindeloze zee' verwarren met 'wensen'. "I have a dream!" riep ML King.
  Leer mensen echt dromen. Vraag door op hun droom. Het is vaak slechts een vaag beeld, een lauwe wens, een ik-zou-weg-willen-indien. Het is geen droom indien je onmiddellijk start met relativeren, 'realistisch' maken, ...
  Wat nodig is een droom die diep in jou veranked is en waar je echt voor gaat, een droom die je passie vorm geeft. Daar kunnen professionele begeleiders bij helpen, indien ... ze zelf zo een droom hebben en uit ervaring kunnen spreken.
  Jurjen de Lange's Profielfoto > Een schip bouwen | Leiderschap
  Jurjen de Lange antwoordt op het onderwerp: #347 7 jaren 10 maanden geleden
  Klopt helemaal. Mensen zijn ook na het verlangen naar de eindeloze zee geneigd terug te deinzen voor de hoge golven en gevaarlijke onderstroom. Het is dus zaak ze te betrekken bij alle processen. Dus niet alleen de bouw van het schip, maar ook het bedwingen van het water.

  Wat vind jij? deel het met ons!

  INFO: Je plaatst dit bericht als 'Gast'

  ×
  Niets meer missen?

  Schrijf je nu in voor onze (max.) wekelijkse e-zine en mis geen enkel Leiderschapsblog, -vacature of -nieuwsbericht meer.