person_outline
  • Posted

Afscheid

In 2009 rondde ik samen met Ruud en Lindsie een leergang Servant Leadership af op Nyenrode via Greenleaf Center. Een mooi persoonlijk ontwikkelingsproces rondden we af met elkaar en we waren het er snel over eens dat we vast niet de enige mensen zouden zijn die in een snel veranderende wereld hun weg probeerden te vinden en persoonlijk leiderschap wilden vormgeven.

De naam Lerende Leiders bedacht ik op een prachtige zomerse middag en Ruud en Lindsie reageerden enthousiast; een logo werd geregeld door Ruud en de oprichting van ons forum was een feit. Twitter-account en een Linkedin-groep was snel in de lucht en we maakten een vliegende start!

Nu, 4 jaar later is Lerende Leiders uitgegroeid tot een prachtig forum met 199 (!) deelnemers en bloggers, een bloeiend twitter-account met bijna 2.700 volgers en een actieve Linkedin-groep van meer dan 300 deelnemers. Onze gedroomde community is een feit. Hij staat!

Lerende leiders leerde mij in de afgelopen jaren heel veel. Hoe ik als “E-tje” samen moest werken met “I-tjes”. Hoe 3 bevlogen professionals vanuit liefde voor persoonlijk leiderschap echt impact kunt maken op het leven van andere mensen. En hoe waardevol het is om verbinding te maken met anderen om zelf te groeien en ontwikkelen.

In het afgelopen jaar is er veel gebeurd. Met het forum en de vereniging die we inmiddels zijn geworden. Maar ook met mijzelf. Ik merk dat de richting van Lerende Leiders een andere is dan de mijne op dit moment. En dat is goed. Want mijn persoonlijke droom voor Lerende Leiders is altijd geweest dat het een community zou worden die onafhankelijk zou kunnen groeien en bloeien, los van de grondlegger(s). Een organisch gegroeide verbinding tussen mensen die bezig zijn met persoonlijk leiderschap en zich vormt naar de behoefte van de community.

Ik neem afscheid van jullie, Lerende Leiders, in mijn rol als bestuurslid van de vereniging en moderator van het forum. Ik vervolg mijn reis op een ander spoor. En ik weet zeker dat ik op een dag weer even terugkom. Om bij te tanken en inspiratie te brengen en te halen. Dank allemaal!

Het plezier, de openheid, de tijd, de energie en het lief en leed dat wij gedeeld hebben, lieve Lindsie en Ruud, zal ik blijven koesteren. Vanavond eten en drinken we een goed glas wijn met elkaar (what happens in Utrecht,…. ;-)). Een afscheid(sdiner) maar zeker geen vaarwel!

×
Niets meer missen?

Schrijf je nu in voor onze (max.) wekelijkse e-zine en mis geen enkel Leiderschapsblog, -vacature of -nieuwsbericht meer.