person_outline
  • Posted

Oproep: Bloggers gevraagd

Blog > Oproep: Bloggers gevraagd | LeiderschapTijdens de opleiding Servant Leadership zaten we vol ver- en bewondering naar mensen als Tex Gunning, Herman Wijffels en Paul de Blot te luisteren: zij deelden hun opgedane ervaringen met ons en wij voelden ons daardoor geïnspireerd en tevens een beetje vereerd dat wij hierbij mochten zijn...

Maar wij, de gewone 'leiderschapsstervelingen', hebben ook mooie ervaringen en leermomenten waar we met z'n allen van kunnen leren en groeien... waar is ons 'platform' om dit te delen?

Met dat in het achterhoofd zijn we gestart met www.lerendeleiders.nl: het delen van kennis en ervaringen door jou met een link naar nieuw / dienend leiderschap. Zaken die je geraakt hebben, waardoor je gegroeid bent, of gewoon waar je het antwoord ook niet op weet maar wat je wel bezighoudt...

Wij bestaan voor jou maar ook door jou: wij zijn dus op zoek naar jou en jouw leiderschaps-verhalen!

Wat levert het op?

Wat het oplevert is dat wanneer je schrijft over een bepaald onderwerp, je jezelf 'verplicht' om diep te duiken in het onderwerp. Hierdoor maak je zelf (onbewust) een ontzettende groei door en kom je al schrijvende tot nieuwe mooie inzichten. Doordat je het expliciet maakt, inspireer je niet alleen anderen, maar blijft het bij jezelf ook beter 'beklijven'. Het is spannend, maar vooral fantastisch om te ervaren wat het met iemand anders doet, hoe zij het interpreteren en ervan leren.
Groei voor jezelf en groei voor de lezers dus!
Daarnaast bouw je mee aan een soort van database van kennis, die vrij toegankelijk is voor iedereen om uit te putten en inspiratie uit op te doen.

Wat (be)let je?

De eerste blokkade is waarschijnlijk dat je denkt niets van waarde te melden hebben... mogen we dat a.u.b. zelf bepalen :) wie weet wat je ons onthoudt!
Weerstand... je wil wel een stukje schrijven, maar je zit achter je tekstverwerker (of notitieboek) en die eerste zin komt er maar niet uit... uiteindelijk voelt het als moeten!
Herken je dat? Onze oude erfenis uit het verleden: schrijven is iets dat moet en dat (meteen) goed moet zijn.... anders die rode pen erdoor!
En als je dan aan het schrijven bent, lees je continue terug en vind je er wat van... het kan natuurlijk niet zo beschreven worden, wat zouden anderen er wel niet van denken, is de spelling wel goed... en voor je het weet ben je alweer gestopt, want er is nog zoveel anders te doen dat uiteraard belangrijker is...

Hoe dan wel?

Wat je wil is in een schrijf-flow komen... en dat begint met een eerste zin!
Start eens met het hier en nu... beschrijf eens waar je bent en wat je bezighoudt... blijf vervolgens schrijven inclusief alle fouten en boute uitspraken... blijf schrijven wat er in je opkomt.... Ga niet teruglezen, dat komt later als je 'draft' klaar is.
Laat je draft ook eens aan anderen (ik gebruik daarvoor altijd mijn collega moderators en gezinsleden) en maak het af.

En dan?

Tja en dan komt het spannende moment dat je gaat zeggen: “dit is het... publiceer het maar”.
Wees gerust, dat is iets dat in onze genen zit ingebakken: de angst om te worden 'afgebrand'.
Wat je voelt, is dat je iets buiten je comfortzone aan het doen bent: en laat dat nou een teken zijn dat je aan het groeien bent!

Vertrouwen!

Heb ook vertrouwen in je lezers en in de community... Wanneer ik 'bang' ben dat iemand een ongenuanceerde opmerking gaat plaatsten, dan weet ik zeker dat andere lezers hierop 'ingrijpen'.

Maar wellicht het belangrijkste...

Geef op voorhand aan dat je over een bepaald onderwerp een blog wil schrijven, stuur ons een mail of plaats het als reactie hieronder... je zult dan merken dat dit erg motiverend werkt om daadwerkelijk iets te gaan schrijven. Ken je anderen waarvan jij denkt dat ze een bijdrage kunnen leveren: 'zegt het voort'.

Toch een stapje te ver?

Laat eens een reactie achter op een blog of forum topic van iemand anders, lees het niet alleen maar schijf wat je ervan vindt en wat het met je doet... een goede oefening voor jezelf maar van onschatbare waarde als brandstof voor de schrijver van het blog! En wie weet...

Wat komt er nu in je op? Geef eens aan als reactie hieronder...

×
Niets meer missen?

Schrijf je nu in voor onze (max.) wekelijkse e-zine en mis geen enkel Leiderschapsblog, -vacature of -nieuwsbericht meer.