person_outline

  Severn Suzuki speaking at UN Earth Summit 1992

  In 1990 nam David Suzuki zijn familie mee naar het regenwoud in Brazilië om bij de Kaiapo stam te leven. Ze waren getuige van de afbreuk van het land van de Kaiapo. Bij thuiskomst heeft Severn met een aantal meisjes uit de 5de klas de Environmental Children’s Organisation opgericht.

  Om de milieu problemen onder de aandacht te brengen maakten de meiden broches van keramiek in de vorm van een gecko; de ECO-gecko. Studenten en leraren kochten de broches en al snel hadden ze $150 bij elkaar voor ECO. Geinspireerd door het verhaal van het Penan volk kochten ze een groot water filter en gaven dat aan het Penan volk.

  In de zomer van 1991 hoorde Severn dat er een grote milieu conferentie in Rio zou plaatsvinden. Tot haar verbazing was haar vader niet van plan deel te nemen. Ze vertelde haar vader dat ze geld wilde inzamelen voor ECO deelname. Volgens haar zouden kinderen moeten deelnemen als bewustwording voor de volwassenen. Haar vader haalde zijn schouders op over het idee en vergat het weer.

  Twee maanden later liet Severn haar vader weten dat ze een donatie van $1000 has ontvangen van het Ira-hiti Fonds in San Fransisco. In totaal wist de groep $13000 bij elkaar te brengen. Severn’s vader legde er een zelfde bedrag bij, zodat vijf meisjes en drie ouders naar de Earth Summit in Rio konden reizen.

  Severn schreef haar eigen voordracht, zonder de hulp van haar vader of anderen.
  Ze gaf haar voordracht tijdens de plenaire sessie van 11 juni 1992. Na afloop noemde Al Gore het “de beste voordracht van de Rio conferentie”. De officiele VN video van de Earth Summit eindigt met haar voordracht.

  Severn’s voordracht had een geweldige impact; ze werd overstelpt door de media, kreeg veel eerbetoon en ze schreef het boek “Tell the World”. Severn werd gekozen voor de commissie die het voorstel zou schrijven voor het Earth Charter. In 2000 fietste ze door Canada om aandacht te vragen voor schone lucht.

  Ze studeerde in 2002 af aan Yale, in Ecologie en Evolutie. Daarna zette Severn de milieu denktank Skyfish Project op. Als lid van de “vooraanstaande personen” commissie van Kofi Annan was ze betrokken bij het opstellen van de doelen van Earth Summit in Johannesburg in 2002.


  Interessant blog? Like it op Facebook, +1 op Google, Tweet het of deel dit blog op andere bookmarking websites.

  Lindsie van der Horst > Severn Suzuki speaking at UN Earth Summit 1992 | Leiderschap
  Geschreven door Lindsie van der Horst
  Top Blogger Influencer
  Help jij graag mee om Platform Lerende Leiders gratis toegankelijk te houden? Bezoek dan ook eens onderstaande adverteerder en sponsor op die manier Platform Lerende Leiders.

  Ojee, waar is de advertentie gebleven?
  ruud's Profielfoto > Severn Suzuki speaking at UN Earth Summit 1992 | Leiderschap
  ruud antwoordt op het onderwerp: #354 7 jaren 10 maanden geleden

  Egon Beaart schreef : ...En ja... dit kan toch geen toeval zijn....

  Hallo Egon,
  Bedankt voor je reactie, leuk om te lezen!
  Na het lezen van Joseph Jaworski's 'Synchronicity' geloof ik nog steeds in toeval maar ben ik er wel anders tegen aan gaan kijken.
  Leestip!
  groeten,
  Ruud.
  Egon Beaart's Profielfoto > Severn Suzuki speaking at UN Earth Summit 1992 | Leiderschap
  Egon Beaart antwoordt op het onderwerp: #353 7 jaren 10 maanden geleden
  Enige jaren geleden heb ik een deel van de toespraak gezien bij een van de colleges van de MBA opleiding die ik volgde. Di maakte toen indruk op me dat een kind van 12 jaar deze moed heeft om dergelijke zaken uit te spreken. Geen angst maar alleen moed. het filmpje van deze toespraak zat wel in mijn hoofd, maar niet prominent. Afgelopen vrijdag was ik op een sessie waarbij ik naast een man zat en ik een opmerking maakte over de Einstein generatie en hoe veel potentie die heeft. Deze man noemde de naam Severn Susuki, deze naam kende ik niet, wel het filmpje. De ontmoeting van vrijdag kan geen toeval zijn. Het zoeken op internet naar het filmpje was nu makkelijk omdat ik de naam nu kende. wat scheets mijn verbazing dat ik dit filpme tegenkom op de site van lerendeleiders van Bianca dan Outer, waar ik afgelopen week de intentie heb gegeven eens te kijken om een vorm van samenwerking te realiseren. En ja... dit kan toch geen toeval zijn.
  Ik ben verder van plan dit filmpje te gebruiken bij de presentaties die ik houd.
  groet,

  Egon

  Wat vind jij? deel het met ons!

  INFO: Je plaatst dit bericht als 'Gast'

  ×
  Niets meer missen?

  Schrijf je nu in voor onze (max.) wekelijkse e-zine en mis geen enkel Leiderschapsblog, -vacature of -nieuwsbericht meer.