person_outline
 > Leiderschap? Ik ben er helemaal klaar mee! | Leiderschap

  Leiderschap? Ik ben er helemaal klaar mee!

  Vooraf:

  1. Enthousiasme en naïviteit is niet aan leeftijd gebonden, nieuw leiderschap ook niet;
  2. #Trainers, #coaches, #adviseurs, #mentoren, #schrijvers, #inleiders, #onderwijzers, #docenten, #(hoog)leraren, #chefs, #teamleiders, #managers, #directeuren, #(top)bestuurders en #(top)toezichthouders zijn ook gewoon MENSEN!
  3. Als je naar een ander wijst, wijzen 3 vingers naar jezelf.

  Nieuw (=dienend) leiderschap

  Ondergetekende heeft zich meermalen opgewonden over social media uitingen als “Ik krijg jeuk van dienend leiderschap” en “Dienend leiderschap bestaat niet”. Nu is het mijn beurt….”Leiderschap. Ik ben er helemaal klaar mee“….

  Een jaar of 15 jaar geleden had ik nog nooit van Dienend Leiderschap / Servant Leadership en van Robert K. Greenleaf gehoord totdat ik een boek over hem in handen kreeg. Mijn reactie was “Noemen het zo...”. Veel (h)erkenning dus. In 2008 begon ik mij te verdiepen in het thema leiderschap. Dat was het begin van “mijn eigen reis”. (https://bit.ly/2CoiLHJ)

  Mijn persoonlijke missie

  In 2010 ben ik begonnen met (het leven van) mijn persoonlijke missie “Het leveren van een substantiële bijdrage aan beter leiderschap”. Ik heb sindsdien meer geleerd dan in alle jaren daarvoor. Ik heb mij laten inspireren door honderden mensen en bezocht tientallen relevante events. De opgedane kennis deelde ik op social media en middels ons boek “Authentieke leiders, echte leiders” https://bit.ly/2SamCxz.

  Boeken

  Verder las ik meer dan 250 boeken over leiderschap en dienstverlening en recenseerde daar een groot deel van, maakte een podcast https://www.koedijk.com/koos-groenewoud-en-de-eerste-recensie-van-reset/ en zette 9 video's op YouTube, waaronder een animatie en mijn pitch: https://www.aaa-tfm.nl/beeldvorming_02.pdf en schreef meer dan 250 columns, die wereldwijd goed waren voor meer dan 750.000 views. Daar ben ik blij mee, dankbaar voor en enthousiast over. Een bundeling van die columns en recensies wordt momenteel samengesteld door @Emmy Soplatila. Ondergetekende is zelf bezig met zijn biografie, een “reisverslag” over mijn ervaringen bij en met bedrijven en organisaties als Philips (ECS), KPN, AHOLD, Sodex(h)o, RUG, Marriott, Martinair, RWS, KLM, Albert Heijn, Baan en DELTA om er een paar te noemen. Verder PRomoot ik de huisstijlversie van ons eerste boek.

  Reflectie, terug-en vooruit blikken

  December is de maand van reflectie, terugblikken, maar ook van vooruitblikken. Na 8 jaar verdieping in mijn passie en het in veel gevallen Pro Bono fungeren als reclamebureau voor mensen die ook een bijdrage leveren aan beter leiderschap door delen, liken en het onder de aandacht brengen van boeken, trends en ontwikkelingen vertrouw ik er op dat ik mijn doelstelling heb bereikt.

  Ik ga daar dan ook mee stoppen, mede omdat er onder de mensen die ik PRomoot ook mensen blijken te zitten die meer oog hebben voor eigen branding, hun businessmodel en eigen pensioen. Misleiders dus. En dat zijn niet de eerste de beste mensen. In tegendeel. Sommige worden zelfs gezien als TOPPERS…. Ik heb de neiging om te namen en te shamen, maar vind dat niet getuigen van (NIEUW) leiderschap en zal dat dus (nu) niet doen. Ik kom daar in mijn volgende boek inhoudelijk op terug.

  Minder, minder, minder

  Minder bezig voor anderen, minder tijd stoppen in uitingen op social media (er is ruim voldoende te vinden... (https://bit.ly/2Riehei) en ook minder events bezoeken waar ik zelf geen bijdrage aan lever.

  Na mijn retraite bij Paul de Blot in 2011 schreef ik “Stop nooit met werken”. Dat doe ik dus ook niet. Ik ga mijn tijd stoppen in:

  • Het adviseren en / of als interim-manager ondersteunen van bedrijven en organisaties die ECHT aan de slag willen met NIEUW leiderschap.
  • Het geven van inleidingen, masterclasses en workshops
   https://www.despreker.nl/koos-groenewoud/
  • De exclusieve Masterclass BEYOND MBA IN HALF A DAY i.s.m. @Huib Broekhuis “van “(go)Beyond MBA: https://bit.ly/2rYRmpR
  • De exclusieve Masterclass IS UW BEDRIJF OF ORGANISATIE FUTUREPROOF i.s.m. @Peter Runhaar van “de kleine Semler”: https://bit.ly/2SkzbGB
  • Het inspireren en ondersteunen van jonge leidingevenden en ondernemers middels mijn “Business & Inspiratielunch
  • Het Promoten van mijn eigen boeken
  • Het incidenteel recenseren van boeken die bijdragen tot beter leiderschap
  • Het incidenteel aanleveren van relevante informatie aan de sites www.lerendeleiders.nl (@Ruud van Lent) en www.ManagementPRO.nl (@Willem Scheepers)

  Tot slot: Een groot deel van mijn persoonlijke missie is ingegeven doordat ik zag wat er gebeurde met mensen als ze te maken kregen met slecht leiderschap, narcistische leiders, angstcultuur, EGO, GSM (Geld, Status, Macht) en systeem- en procesdenkers.

  Ik hoop vanuit de grond van mijn hart dat ik de afgelopen jaren een groot aantal leidinggevende heb geïnspireerd en heb bijgedragen aan het werkgeluk van 15.000 medewerkers. (zie de volledige tekst op http://www.aaa-tfm.nl/profielkoosgroenewoud.pdf)

  Nieuwe leiderschap versus Old Skool

  Linksom of rechtsom. Met “Old skool” denken, werken en handelen gaat we het niet redden. De enige manier om te overleven is (de mindset van) nieuw leiderschap. Zonder medewerkers, klanten, leveranciers en financiers sta je immers met lege handen. Ga aan de slag met nieuw leiderschap / nieuwe Economie. Het zal uw leven veranderen!

  Mijn dringend advies aan Trainers, coaches, adviseurs, mentoren, schrijvers en inleiders: Practice what you preach & walk the talk! https://www.managementpro.nl/gastcolumns/practice-preach-walk-talk-fish-start-stinking-head/

  Ik wens u een gezond en inspirerend 2019 toe.


  Interessant blog? Like it op Facebook, +1 op Google, Tweet het of deel dit blog op andere bookmarking websites.

  Koos Groenewoud > Leiderschap? Ik ben er helemaal klaar mee! | Leiderschap

  Geschreven door
  Pro-Blogger Top Blogger Thought Leader

  Mijn persoonlijke missie

  “Ik wil een substantiële bijdrage leveren aan (de ontwikkeling van) (nieuw) LEIDERSCHAP”.

  Als ik in staat ben om de komende 5 jaar gemiddeld 1 manager per week te laten denken en/of functioneren als (nieuwe) leider is mijn missie geslaagd en laat ik wat achter. (250 betere leiders, die lekker in hun vel zitten en in hun kracht staan, 250 partners die hier blij van worden, 250 bedrijven en/of organisaties die beter presteren, tevreden klanten en leveranciers en - last but not least - ergens tussen de 2.500 en 15.000 Medewerk(st)ers die hun energie halen uit hun werk”

  Mijn passie is (nieuw = dienend) leiderschap

  Mijn pitch in 31 seconden (video)Mijn pitch in 31 seconden (video)

  Mijn eigen reis.

  https://www.slideshare.net/mobile/KoosGroenewoud/triologievoorslideshare

  Mijn expertise

  Aarzel niet om mij in te schakelen. Ik help je (Als -interim- verandermanager, spreker, sparringpartner, klankbord, inspirator, verbinder) graag en met veel plezier of verbind je (in mijn rol als “Mister Connectivity”) met iemand anders uit mijn netwerk die dat nog beter kan!

  Mijn profiel

  http://www.aaa-tfm.nl/profielkoosgroenewoud.pdf

  +31 6 290 083 53

  Voor uw BEELD vorming:

  1: Pitch
  2: Animatie
  3: Nieuw Leiderschap (Bc1)
  4: Over Nieuw Leiderschap bij boekpresentatie Anouk Brack
  5: Aanbevelingen over Nieuw Leiderschap (Bc1)
  6: (Goldsmith) Slechte gewoontes van Leiderschap (Bc1)
  7: Zelfsturing, Nieuwe Economie & Nieuwe Business modellen (Bc1)
  8: Halfuur college Nieuw Leiderschap
  9: Spontaan interview tijdens “Tomorrow@Work


  Wat vind jij? deel het met ons!

  INFO: Je plaatst dit bericht als 'Gast'

  ×
  Niets meer missen?

  Schrijf je nu in voor onze (max.) wekelijkse e-zine en mis geen enkel Leiderschapsblog, -vacature of -nieuwsbericht meer.