person_outline

  New Leadership in de praktijk

  futureservantleadership > New Leadership in de praktijk | LeiderschapIk ben diep geraakt. Door de verhalen die de trainees van de New Leadership Academy (http://www.newleadershipacademy.nl/) gisteren (9 juni 2017) deelden voor een publiek waar ik deel van mocht uitmaken. Deze nieuwe leiders vertelden over hun reis van het afgelopen half jaar tijden hun Personal Leadership Development Program. Over de obstakels die ze onderweg tegenkwamen en hoe ze die hebben overwonnen. Over de inzichten die ze verwierven. Waar deze leidinggevenden voor staan en waar ze met hart en ziel voor gaan. De authenticiteit en oprechtheid van deze mensen, hun vermogen om zichzelf van deze kwetsbare kant te laten zien, raakten mij enorm.

  Dit is ‘new leadership’ in de praktijk: mensen motiveren door hen te inspireren. Sturen vanuit vertrouwen. In verbinding van hart tot hart.

  Ondergetekende is bijna 15 jaar betrokken bij Servant Leadership en ziet met lede ogen aan dat er steeds meer personen, trainers, coaches, bedrijven en organisaties komen die het label Servant of New leadership te pas en te onpas gebruiken.

  Als je het label Servant Leadership gebruikt en je hebt nog nooit van Robert Greenleaf gehoord, dan ben je eigenlijk niet geloofwaardig. Hierbij teken ik overigens wel aan, dat voortschrijdend inzicht mij er toe heeft gebracht om te stellen “Wat je er zelf mee en aan doet is belangrijker dan antwoord op de vraag wie er wanneer en waar het label Servant / Dienend op plakte”.

  Vanuit die gedachte was ik erg benieuwd naar de visie op nieuw leiderschap van Marcelle Sla en haar collega’s van de New Leadership Academy. Ik heb namelijk het handvest NIEUW Leiderschap laten vertalen in het Engels (Charter for new leadership).

  Verder heb ik de afgelopen jaren de volgende trends en ontwikkelingen op het gebied van leiderschap in kaart gebracht:

  1. van het hoofd naar het hart
  2. van denken naar voelen
  3. van power leaders naar servant-leaders
  4. van controle naar vertrouwen
  5. van management naar (nieuw) leiderschap***
  6. van shareholders naar stakeholders
  7. van Angelsaksisch naar Rijnlands denken

  ***Van management naar (NIEUW) leiderschap vindt zijn grondslag in het “Handvest nieuw Leiderschap”. Een paar hoofdpunten:

  Leiders moeten in hun gedrag een voorbeeld zijn voor anderen. Leiders sturen op vertrouwen en niet door middel van macht en controle. Leiders hanteren een balans tussen optimale groei van hun bedrijf en de belangen van verschil-lende stakeholders bij het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen.

  Als ik bovenstaande gegevens ook nog eens zet naast mijn eigen reis:

  http://www.kantelboek.nl/mijn-eigen-reis.html

  dan kan ik niets anders dan constateren, dat Marcelle Sla er in is geslaagd om op een prachtige manier gestalte te geven aan NEW Leadership. De trainees hebben met hun “reisverslagen” bewezen dat ze allemaal het certificaat en de titel NEW Leader verdienen. Van harte aanbevolen.


  Interessant blog? Like it op Facebook, +1 op Google, Tweet het of deel dit blog op andere bookmarking websites.

  Koos Groenewoud > New Leadership in de praktijk | Leiderschap

  Geschreven door
  Pro-Blogger Top Blogger Thought Leader

  Mijn persoonlijke missie

  “Ik wil een substantiële bijdrage leveren aan (de ontwikkeling van) (nieuw) LEIDERSCHAP”.

  Als ik in staat ben om de komende 5 jaar gemiddeld 1 manager per week te laten denken en/of functioneren als (nieuwe) leider is mijn missie geslaagd en laat ik wat achter. (250 betere leiders, die lekker in hun vel zitten en in hun kracht staan, 250 partners die hier blij van worden, 250 bedrijven en/of organisaties die beter presteren, tevreden klanten en leveranciers en - last but not least - ergens tussen de 2.500 en 15.000 Medewerk(st)ers die hun energie halen uit hun werk”

  Mijn passie is (nieuw = dienend) leiderschap

  Mijn pitch in 31 seconden (video)Mijn pitch in 31 seconden (video)

  Mijn eigen reis.

  https://www.slideshare.net/mobile/KoosGroenewoud/triologievoorslideshare

  Mijn expertise

  Aarzel niet om mij in te schakelen. Ik help je (Als -interim- verandermanager, spreker, sparringpartner, klankbord, inspirator, verbinder) graag en met veel plezier of verbind je (in mijn rol als “Mister Connectivity”) met iemand anders uit mijn netwerk die dat nog beter kan!

  Mijn profiel

  http://www.aaa-tfm.nl/profielkoosgroenewoud.pdf

  +31 6 290 083 53

  Voor uw BEELD vorming:

  1: Pitch
  2: Animatie
  3: Nieuw Leiderschap (Bc1)
  4: Over Nieuw Leiderschap bij boekpresentatie Anouk Brack
  5: Aanbevelingen over Nieuw Leiderschap (Bc1)
  6: (Goldsmith) Slechte gewoontes van Leiderschap (Bc1)
  7: Zelfsturing, Nieuwe Economie & Nieuwe Business modellen (Bc1)
  8: Halfuur college Nieuw Leiderschap
  9: Spontaan interview tijdens “Tomorrow@Work

  Anastasia's Profielfoto > New Leadership in de praktijk | Leiderschap
  Anastasia antwoordt op het onderwerp: #1674 2 jaren 4 maanden geleden
  Van overtuigen en zenden naar luistere is een mooie beweging die ik nieuwe leiders van harte gu #luistervermogen

  Wat vind jij? deel het met ons!

  INFO: Je plaatst dit bericht als 'Gast'

  ×
  Niets meer missen?

  Schrijf je nu in voor onze (max.) wekelijkse e-zine en mis geen enkel Leiderschapsblog, -vacature of -nieuwsbericht meer.