person_outline

  Don’t take employees for granted

  richardbranson > Don’t take employees for granted | LeiderschapAlweer enige tijd volg ik Richard Branson via social media. Vermoedelijk zit er een groot bureau achter al die inspirerende uitspraken, maar op de een of andere manier denk ik wel dat deze man echt gelooft in wat hij doet en dat ook uitstraalt, zodat iedereen die voor of met hem werkt het allerbeste uit zichzelf wil halen.

  Help jij graag mee om Platform Lerende Leiders gratis toegankelijk te houden? Bezoek dan ook eens onderstaande adverteerder en sponsor op die manier Platform Lerende Leiders.

  Ojee, waar is de advertentie gebleven?

  Enkele feiten over Richard. Hij heeft 6.441.100 volgers op Google+5.518.196 volgers op LinkedIn. Hij heeft 44 posts en plaatste daarop recent 85 acties. Hij vraagt zich echt af waarom niet veel meer CEOs actief zijn op social media. Tot op vandaag is maar 16% van alle CEOs actief op social media. Klaarblijkelijk nemen veel CEOs social media (nog) niet serieus. Een of twee van de ondervraagde CEO respondenten had een eigen blog! Sommigen zijn wel actief op LinkedIn, enkele zelfs op Twitter maar nog minder op Facebook, Google+ en anders op het web.

  Iedere leidinggevende zou dit moet lezen!

  richardbranson2 > Don’t take employees for granted | LeiderschapMet het gezegde op deze foto (Richard staat met een rood shirt aan in het midden) heeft hij weer een mooi punt. “Don’t take employees for granted”. Want als je je team onvoldoende waardeert, dan zullen zij de klanten niet waarderen. Als je wilt dat je bedrijf groeit, investeer dan in je medewerkers. Maar zou het niet geweldig zijn als we dit nog verder door zouden trekken naar meer waardering voor iedereen? Stel je eens voor wat dat zou betekenen voor de wereld?

  De 5 leiderschapslessen van Richard zijn:

  1. Maak je agenda vrij voor PR
  2. Verander eens van strategie
  3. Leer van successen en fouten van anderen
  4. Concurreer op kwaliteit, niet op prijs
  5. Bouw een persona op.

  Er zijn veel dingen die wij niet kunnen veranderen. Maar sommigen dingen hebben wij wel degelijk zelf in de hand. Door elkaar altijd vanuit de open houding voortdurend aan te spreken en te bevragen. Met respect voor de positie en deskundigheid van de ander en in de wetenschap dat iedere opmerking en iedere vraag voortkomt uit betrokkenheid.
  Nog zo’n mooie uitspraak van Richard, “Why life is often more interesting when you say yes, yes, yes!”


  Interessant blog? Like it op Facebook, +1 op Google, Tweet het of deel dit blog op andere bookmarking websites.

  Margreet Boeren > Don’t take employees for granted | Leiderschap
  Geschreven door Margreet Boeren
  Blogger Expert
  Help jij graag mee om Platform Lerende Leiders gratis toegankelijk te houden? Bezoek dan ook eens onderstaande adverteerder en sponsor op die manier Platform Lerende Leiders.

  Ojee, waar is de advertentie gebleven?

  Wat vind jij? deel het met ons!

  INFO: Je plaatst dit bericht als 'Gast'

  ×
  Niets meer missen?

  Schrijf je nu in voor onze (max.) wekelijkse e-zine en mis geen enkel Leiderschapsblog, -vacature of -nieuwsbericht meer.