person_outline

  Resultaat loont!

  incentive > Resultaat loont! | LeiderschapIeder jaar kregen de sales medewerkers een incentive reisje aangeboden.

  Een dankjewel van de Directie voor de behaalde targets. De bestemming was ieder jaar weer een verrassing, maar telkens wist men er weer een paar fantastische dagen van te maken waar nog lang, zowel privé als zakelijk, over werd nagepraat.

  Iedereen ontving persoonlijk van de sales directeur een prachtige uitnodiging waarin stond dat ze alleen maar een klein weekend koffertje mee hoefden te nemen en zich op een bepaalde dag moesten melden op vliegveld Rotterdam The Hague Airport. Spannend…….., want naar welke inspirerende bestemming zouden we dit jaar weer gaan??

  Help jij graag mee om Platform Lerende Leiders gratis toegankelijk te houden? Bezoek dan ook eens onderstaande adverteerder en sponsor op die manier Platform Lerende Leiders.

  Ojee, waar is de advertentie gebleven?

  Op de datum die in de uitnodiging stond meldden alle sales medewerkers zich op het vliegveld. Sommigen werden afgezet door hun vrouw of vriendin, enkelen parkeerden de auto op het parkeerterrein nabij het vliegveld. De hele groep werd in een keer ingecheckt, waarna ook de beveiligingscheck volgde. Ze waren er allemaal en iedereen keek elkaar verwachtingsvol aan, “weet jij waar we naar toe gaan?” Nee, niemand wist het, dat was dus dit jaar wel heel erg goed geheim gehouden.

  Ongeveer een half uur voor vertrek werd de vlucht omgeroepen en mocht iedereen lopend richting het vliegtuig.  De trap op en in het vliegveld werden de sales medewerkers aller vriendelijkst ontvangen door enkele stewardessen, plus de sales en algemeen directeur van het bedrijf.

  “Hartelijk welkom, zoek jullie plaatsen maar op, we vertrekken zo dadelijk!”

  En zo gezegd zo gedaan. Na ongeveer een half uurtje, startten de motoren en riep de gezagvoerder om, na eerst ook een hartelijk welkom namens de crew, dat ‘zij klaar waren met alle procedures en mochten vertrekken, dus riemen vast en iedereen alvast een goede reis gewenst’.

  Daar kwam het vliegtuig al langzaam in beweging en voorzichtig rolde het de runway op. Iedereen keek tevreden om zich heen en uit het raam, nog even en dan zouden we de lucht in gaan, op weg naar weer een mooie bestemming.

  Maar na enkele minuten werd het donker, wat gebeurde er? Reden we nu een hangar binnen? Ja,  dat bleek inderdaad nadat iedereen nog eens goed uit het raam keek. En plotseling was daar ook de stem van de sales directeur door de microfoon. Helaas stopt hier voor jullie de reis, zei hij. De door jullie behaalde resultaten zijn dit jaar bij lange na niet gehaald en het zou dan ook niet fair zijn om jullie dan toch te laten genieten van een paar dagen op een exotische bestemming. We zijn namelijk dit jaar zeer in jullie teleurgesteld. Dat iedereen het dan vanzelfsprekend vindt dat wij ons wel aan de afspraak houden en verwacht dat wij jullie met deze incentive ‘belonen’, is niet terecht.

  Wij, de Directie, hopen met deze actie jullie tot inzicht te brengen en hopelijk duidelijk te hebben gemaakt dat wij van jullie serieuze inspanningen verwachten en targets zullen behalen, dan weten wij die zeker te waarderen, maar niet meer dit jaar!

  Een jaar later werd door iedereen boven verwachting gepresteerd en werden alle medewerkers weer getrakteerd op een paar dagen naar een prachtige exotische bestemming.


  Interessant blog? Like it op Facebook, +1 op Google, Tweet het of deel dit blog op andere bookmarking websites.

  Margreet Boeren > Resultaat loont! | Leiderschap
  Geschreven door Margreet Boeren
  Blogger Expert
  Help jij graag mee om Platform Lerende Leiders gratis toegankelijk te houden? Bezoek dan ook eens onderstaande adverteerder en sponsor op die manier Platform Lerende Leiders.

  Ojee, waar is de advertentie gebleven?

  Wat vind jij? deel het met ons!

  INFO: Je plaatst dit bericht als 'Gast'

  ×
  Niets meer missen?

  Schrijf je nu in voor onze (max.) wekelijkse e-zine en mis geen enkel Leiderschapsblog, -vacature of -nieuwsbericht meer.