Ondergetekende is fijnproever als het om eten en om boeken gaat. Ik kan ontzettend genieten van eten en drinken, maar ook van boeken. Als ik hele speciale leiderschapsboeken tegenkom dan roept dat bij mij direct beelden op, waarbij ik uitgevers vergelijk met uitbaters van sterrenrestaurants en de schrijvers, ontwerpers en illustrators van deze TOP boeken vergelijk met chef-koks en hun keuken brigade.

Nu valt deze vergelijking niet zo maar uit de lucht, maar heeft te maken met het feit dat ik mijn loopbaan ben begonnen als kok. Hospitality zit in mijn genen.

Ik kreeg het prachtige boek van Freek Peters binnen en begon direct te watertanden… Wat een prachtig boek. Ik maak om te beginnen een diepe buiging voor de ontwerpers van Studio Stili Novi en voor Peters.

Alleen al voor de prachtige foto’s zou je het moeten aanschaffen. Ik heb alle QR’s van het boek gebruikt, kijkend door 4 brillen, te weten die van dienstverlener, HoReCa man, expert Leiderschap en die van muziekliefhebber. Het was “smullen”. Een greep uit de QR “menukaart”:

De video van René Redzepivan NOMA, het beste restaurant ter wereld. Beethoven in Covid-19 tijd. De Portugese pianiste Maria Jao Pires die van de dirigent Ricardo Chailly VERTROUWEN kreeg en de video’s van Sting (9/11), Gloria Gaynor, John Hiatt en Nelson Mandela.

Ik ben ook blij dat het boek “Managers, not MBAs” van H. Mintzberg op de literatuurlijst staat.

(Lees hier waarom: https://www.managementpro.nl/gastcolumns/mba-mba-go-beyond-mba-met-dank-aan-mt-voor-het-delen/)

Daarnaast een schat van informatie en praktisch goed bruikbare tools als de Mixing Console.

Kortom. Ik heb er van genoten. Om het in HoReCa termen te zeggen: ”the proof of the pudding is in the eating” en “het proefde goed en smaakt naar meer”.

Bestellen? https://bit.ly/3kFmNzp


Interessant blog? Like it op Facebook, Plaats het of deel dit blog op andere bookmarking websites.

Delen op Social Media


INFO: Je plaatst dit bericht als 'Gast'
ochCaptcha initialiseren... Even geduld a.u.b...