person_outline

  Recensie "Het innovatiedoolhof" van Gijs van Wulfen

  innovatiedoolhof > Recensie -Het innovatiedoolhof- van Gijs va... | LeiderschapGijs wenste mij op 2 april veel inspiratie toe. Mooi en attent. Ik heb het boek al even in huis en heb het natuurlijk - terwijl ik bezig was met de recensie van een ander topboek (Veranderen van maatschappelijke organisaties van Jaap Boonstra) - wel even gescand…

  Ik zou een superkorte recensie kunnen schrijven:

  Koop dit boek! Het klopt, is actueel, zet aan tot denken en is alleen al door het hoofdstuk “Ben jij een innovatieleider” zijn geld waard.

  Hier de ‘echte’ recensie….

  Recent schreef ik over het mooie vak dienstverlening, ‘houden van klanten’ en stelde dat dienstverlening een fantastisch vak is, wat helaas niet aan iedereen is gegeven.

  Nu bedenk ik dat het uitgeven van boeken ook een inspirerend vak is. Als je alleen al kijkt naar de vormgeving van Het Innovatie Doolhof door studio Frederik de Wal, is er reden voor een extra compliment aan uitgever Van Duuren management (Chapeau Ina de Boer) en Josien Moerman van vertaal-en redactiebureau AM Rhein Zwolle.

  Op 2 mei reageerde iemand op social media dat hij zich niet kon voorstellen dat ik enthousiast was over bepaalde boeken. Ik zal u niet vermoeien met de discussie, maar wellicht is het goed om dat toch weer eens aan te geven. Ik word enthousiast over boeken die aansluiten bij de trends en ontwikkelingen op het gebied van leiderschap én over boeken die een substantiële bijdrage leveren aan (het denken over) Nieuw Leiderschap, Nieuwe Economie en Nieuwe Business Modellen. Verder moeten de boeken passen bij mijn persoonlijke missie.

  Het boek Het innovatiedoolhof van Gijs van Wulfen voldoet aan alle voorwaarden. Sterker nog, het overtreft ze!

  Ik ben (uiteraard) begonnen me de klantenroute. Daarna met de 2 pagina’s ‘Ben jij een innovatie leider’. Eigenlijk zouden alle chefs teamleiders, managers, directeuren, bestuurders en toezichthouders zichzelf die vraag eens moeten stellen. Daarbij mogen ze zelfs het woord innovatie tijdelijk weglaten… De leidinggevenden die volmondig ‘ja’ kunnen zeggen tegen de 7 principes en de 25 zelfstudie vragen hebben de toekomst in pacht. Nieuwe Leiders dus. Met managers gaan we het niet meer redden.

  Hierboven schreef ik dat ik alleen al op basis van dit hoofdstuk het boek van harte aan beveel. En dat zijn nog maar 2 pagina’s. De andere 245 pagina’s bevatten – naast de 4 routes- het volgende:

  • 20 hoofdstukken, 34 figuren, voorbeelden en cases
  • Meer dan 10 kernpunten
  • 11 innovatie definities
  • De razendsnelle veranderende wereld
  • Een aantal prachtige quotes
  • Diepgaande informatie over innovatie
  • Ideeën bedenken
  • Innoveer jij ECHT?
  • De 9 innovatieprincipe van Google
  • de 10 Innovatietypen
  • Focussen
  • Kenmerken van “’High Performance Ontwikkelteams”
  • Het business model canvas
  • 21 brainstorm technieken en – last but not least-
  • Een aantal prachtige praktijkvoorbeelden (Tesla, Google, LEGO, Apple, Facebook, Twitter, Airbnb)

  Persoonlijk heb ik extra genoten van de businesscase van Bruil en heb met een glimlach het hoofstuk 10 grote ideeën die oorspronkelijk werden verworpen” gelezen. Dat deed ik ook met het hoofdstuk over ZUMBA en met ’Er zijn te veel NEES die een idee kunnen stoppen’. Je zult maar ‘nee’ hebben gezegd en vervolgens zien dat een andere club er een $ucce$ van maakt...

  Het was wel even schrikken dat wij in Nederland op de een-na-laatste plaats staan van steden voor start-ups.

  Het boek is indrukwekkend, inspirerend, actueel en nodig!

  Als hospitality-man vind ik het Het Innovatiedoolhof om je vingers bij af te likken. Van harte aanbevolen en het is niet zo maar Managementboek van het Jaar geworden. Van harte verdiend!


  Interessant blog? Like it op Facebook, +1 op Google, Tweet het of deel dit blog op andere bookmarking websites.

  Koos Groenewoud > Recensie -Het innovatiedoolhof- van Gijs va... | Leiderschap

  Geschreven door
  Pro-Blogger Top Blogger Thought Leader

  Mijn persoonlijke missie

  “Ik wil een substantiële bijdrage leveren aan (de ontwikkeling van) (nieuw) LEIDERSCHAP”.

  Als ik in staat ben om de komende 5 jaar gemiddeld 1 manager per week te laten denken en/of functioneren als (nieuwe) leider is mijn missie geslaagd en laat ik wat achter. (250 betere leiders, die lekker in hun vel zitten en in hun kracht staan, 250 partners die hier blij van worden, 250 bedrijven en/of organisaties die beter presteren, tevreden klanten en leveranciers en - last but not least - ergens tussen de 2.500 en 15.000 Medewerk(st)ers die hun energie halen uit hun werk”

  Mijn passie is (nieuw = dienend) leiderschap

  Mijn pitch in 31 seconden (video)Mijn pitch in 31 seconden (video)

  Mijn eigen reis.

  https://www.slideshare.net/mobile/KoosGroenewoud/triologievoorslideshare

  Mijn expertise

  Aarzel niet om mij in te schakelen. Ik help je (Als -interim- verandermanager, spreker, sparringpartner, klankbord, inspirator, verbinder) graag en met veel plezier of verbind je (in mijn rol als “Mister Connectivity”) met iemand anders uit mijn netwerk die dat nog beter kan!

  Mijn profiel

  http://www.aaa-tfm.nl/profielkoosgroenewoud.pdf

  +31 6 290 083 53

  Voor uw BEELD vorming:

  1: Pitch
  2: Animatie
  3: Nieuw Leiderschap (Bc1)
  4: Over Nieuw Leiderschap bij boekpresentatie Anouk Brack
  5: Aanbevelingen over Nieuw Leiderschap (Bc1)
  6: (Goldsmith) Slechte gewoontes van Leiderschap (Bc1)
  7: Zelfsturing, Nieuwe Economie & Nieuwe Business modellen (Bc1)
  8: Halfuur college Nieuw Leiderschap
  9: Spontaan interview tijdens “Tomorrow@Work


  Wat vind jij? deel het met ons!

  INFO: Je plaatst dit bericht als 'Gast'

  ×
  Niets meer missen?

  Schrijf je nu in voor onze (max.) wekelijkse e-zine en mis geen enkel Leiderschapsblog, -vacature of -nieuwsbericht meer.