person_outline

  Maak jij het verschil?

  solnedgangpieren > Maak jij het verschil? | LeiderschapIk zag van de week een mooi filmpje op youtube van Jaap Bressers, die bij het zwemmen zijn nek brak en daardoor in een rolstoel zit. Zijn woorden inspireren mij.

  Hij zegt: "Wat we op onze pad krijgen, kiezen we niet... Hoe we omgaan met die tegenslag dat bepalen we wel zelf. De manier waarop je omgaat met die tegenslag dat bepaalt de kwaliteit van je leven. Aan elke tegenslag zit ook een kans om te vernieuwen of een lichtpuntje. Dus volg je dromen en maak het verschil".

  Deze woorden raken mij. Hij is zo positief en sterk. Dat inspireert mij enorm! Jaap Bressers kwam in één keer voor het feit te staan dat hij niet meer kon lopen en dat zijn leven er in één keer volkomen anders uit kwam te zien dan wat hij had gepland.

  Zou jij niet willen leren om positief om te gaan met tegenslagen?

  Help jij graag mee om Platform Lerende Leiders gratis toegankelijk te houden? Bezoek dan ook eens onderstaande adverteerder en sponsor op die manier Platform Lerende Leiders.

  Ojee, waar is de advertentie gebleven?

  Jaap Bressers vertelt ook wat tijdens zijn paniekaanvallen 's nachts in het ziekenhuis het verschil maakte:
  "Duikslachtoffers zijn in paniek en er is daarom geen medische noodzaak om daar iets aan te doen... Carlos heeft mijn leven gered door mijn situatie wel goed in te schatten en het team goed geïnstrueerd: "Luister, het enige wat hij nodig heeft als hij 's nachts wakker schrikt is dat je even je hand op zijn schouder legt op die plek waar hij het wel voelt en dan tegen hem zegt dat het oké is." Dat was alles wat ik tijdens mijn paniekaanvallen nodig had. Even een hand op mijn schouder: het is oké. Die handeling heeft voor mij het verschil gemaakt. Dat heeft mij zo geraakt en geïnspireerd dat ik het gevoel heb dat iedereen het verschil kan maken".

  Dit zette mij aan het denken. Maak ik wel een verschil? Ik probeer het door dichtbij mijn gevoel te blijven en me af en toe kwetsbaar open te stellen en zo ook dichtbij een ander te staan. Maar of het me lukt, dat kan alleen iemand anders zeggen.

  Ik heb wel een Carlos in mijn leven. Dat is mijn counsellor die ik voor de leersessies van mijn opleiding Psychosynthese heb. Af en toe legt hij zijn hand op mijn schouder en zegt hij dat het oké is. Dat is echt heel fijn en dat maakt dat ik kan stralen en weer anderen kan helpen. In moeilijkere tijden kan ik daar terecht voor advies en steun. Dat is echt super. Ik zou ieder leidinggevende een coach aanraden!

  Wat zou voor jou het verschil maken? Wie of wat is jouw Carlos?

  Als je weet wie of wat jou Carlos is, dan kun jij een Carlos worden voor een ander! Zou het niet geweldig zijn om werkelijk het verschil te maken?

  Ik eindig graag met de woorden van Jaap Bressers, cabaretier en inspirator:
  "Volg je dromen en maak het verschil."

  Warme groet,
  Pia Rauhala


  Interessant blog? Like it op Facebook, +1 op Google, Tweet het of deel dit blog op andere bookmarking websites.

  Pia Rauhala > Maak jij het verschil? | Leiderschap
  Geschreven door Pia Rauhala
  Blogger Expert

  Help jij graag mee om Platform Lerende Leiders gratis toegankelijk te houden? Bezoek dan ook eens onderstaande adverteerder en sponsor op die manier Platform Lerende Leiders.

  Ojee, waar is de advertentie gebleven?
  ruud's Profielfoto > Maak jij het verschil? | Leiderschap
  ruud antwoordt op het onderwerp: #1076 5 jaren 5 maanden geleden
  Dank je wel Pia voor het delen, ook mij raakt dit.
  Ik ervaar (niet alleen) binnen organisaties vaak weerstand tegen verandering, weerstand vanuit de angst voor het onbekende, het 'oncontroleerbare', het onbekende... Weerstand die de organisatie, het team, de manager doet verkrampen.
  Maar juist daar, voorbij die weerstand, ligt de voortgang, de groei, de ontwikkeling. En het enige wat we hoeven te doen is durven loslaten...
  Daar ligt voor mij ook een van de kracht-punten van dienend-leiderschap: de dienend-leider als 'Carlos' die de medewerkers leidt en begeleid. Daar ligt ook voor veel managers de uitdaging: anderen bege-leiden vereist dat je 'jezelf kunt leiden', dat je kunt volgen. Dan kun je oprecht zeggen "Het is oké", dan stopt de verkramping en ga je als vanzelf het verschil maken.

  Wat vind jij? deel het met ons!

  INFO: Je plaatst dit bericht als 'Gast'

  ×
  Niets meer missen?

  Schrijf je nu in voor onze (max.) wekelijkse e-zine en mis geen enkel Leiderschapsblog, -vacature of -nieuwsbericht meer.