person_outline

Les in strategie uit Bangkok

fotozon > Les in strategie uit Bangkok | leiderschapStrategie en tactiek, je kunt niet zonder één van de twee. Maar wat is nu het verschil? Tijdens een internationale studentenwedstrijd in Maastricht zie ik een prachtig voorbeeld.

Collega’s als partners

Vanuit Radar hebben we een casus ingebracht. Zestien teams uit alle windstreken van de wereld buigen zich over ons vraagstuk. Het sociale domein in Nederland gaat op de schop. Als Radar zien we het als een mogelijkheid om af te komen van het huidig starre indicatieregiem. We willen veel meer uit kunnen gaan van de daadwerkelijke ondersteuningsbehoefte van cliënten. Maar hoe doe je dat met afnemende middelen. We willen gemeenten en collega’s als partners zien. Maar, word je niet weggevaagd, wanneer anderen hard de concurrentie inzetten en gemeenten dat belonen?

Een tactische benadering

Het is een casus waar de studenten zich in vastbijten. Het Australische team zet marketing en fondswerving centraal. ‘Maak net als succesvolle fondswervers je sponsoring klein en tastbaar, zodat je als gever het gevoel krijgt ook iets terug te ontvangen. Put inspiratie uit de succesvolle slagzin ‘geef 1 kind in de derde wereld 1 jaar te eten’. Dan krijg je: ‘adopteer een gezin en geef hen een coach’.’ Ze brengen hun voordracht gedreven en overtuigend. Maar ik realiseer me dat hun advies ertoe leidt, dat we hetzelfde blijven doen. Het is een oplossing voor de afnemende middelen, maar biedt geen wenkend perspectief voor een andere invulling van ons werk. Het is een typisch voorbeeld van een tactische benadering.

De kracht van de ander

Hoe anders pakt het team uit Bangkok het aan. Ze benadrukken dat er sprake is van een paradigmashift. Niet uitgaan van indicatieregels maar van de ondersteuningsbehoefte, vraagt in alle dimensies van ons werk om een heroriëntatie. De basis van die heroriëntatie is, dat je in al je doen en laten steeds op zoek bent naar het versterken van de kracht van de ander. Of je nu bij het netwerk van de cliënt bent, bij je collega’s of bij je partners… Steeds is de opdracht om de kracht van de ander te versterken. Wanneer je je dat gedachtengoed eigen maakt, bouw je zelf aan een wereld, waarin de bedoelde paradigmashift vanzelfsprekend is. Zo vertellen ze enthousiast.

Een strategische voorzet

Daarmee geven ze een krachtige strategische voorzet. Het gaat hier niet meer over hoe we geld krijgen om ons werk te doen, maar over de vraag wat we in de kern zouden moeten willen. Waar tactiek vooral gaat over het hoe, zet strategie de combinatie van het wat en het waarom centraal. Tactische overwegingen leiden veelal tot verbetering. Wat je al deed, ga je doelmatiger doen. Heeft iets strategische consequenties, dan gaat het om vernieuwing. Je wijzigt je koers.

strategieentactiek > Les in strategie uit Bangkok | leiderschap

Wat er aan de hand is

Dit onderscheid kan helpen om je te realiseren, wat er eigenlijk aan de hand is en om snel in te zien, wat onderbelicht blijft. Kijk bijvoorbeeld eens naar de eerstvolgende vergadering. Stel je simpel weg bij elk onderwerp de vraag: is dit tactiek of strategie? Gaat het om verbetering of vernieuwing? Staat het hoe centraal of de combinatie van wat en en waarom? Het geeft je direct inzicht in waar de aandacht op gericht is en wat je daardoor mogelijk laat liggen.

Stoplichttweets

Te doen: Tactiek en strategie samen zorgen voor verbetering en vernieuwing
Attentie: Een kernvraag bij elk voorstel: is dit verbetering of vernieuwing?
Niet doen: Je beperken tot tactiek, dan krijg je geen vernieuwing


Interessant blog? Like it op Facebook, +1 op Google, Tweet het of deel dit blog op andere bookmarking websites.

Geschreven door
Pro-Blogger Top Blogger Thought Leader

Mijn verlangen is om de kracht van mensen te versterken. Hoe doe je dat in situaties, waarin mensen zelf in een complexe omgeving in interactie met anderen keuzes maken? Voor mij is duidelijk, dat dat vraagt om leiderschap, dat verbindend en in presentie is. Simpel weg omdat je daarmee mensen het beste van zichzelf laat geven. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het autoritaire - en strijdende domein van leiderschap vormen al jaren de hoofdstroom in de wereld. In mijn blogs deel ik mijn ervaringen… Zie ook www.leiderschapsdomeinen.nl

Boek ‘Groeien in leiderschap’ vers van de pers
De blogs zijn ontleend aan het boek Groeien in leiderschap. Begin bij jezelf en doe het samen. In dit boek neem ik je mee in de weg die ik gegaan ben. Hoe ik in mijn leiderschap gegroeid ben van controle naar verbinding en presentie. Over mijn vallen en opstaan. Hoe ik ervan leer en geniet. Mijn ervaringen verbind ik met actuele theoretische inzichten. Met praktische handreikingen breng ik je op gedachten waarmee je direct zelf aan de slag kan om je eigen weg te gaan. Om (opnieuw) ambities te kiezen, te oefenen, te leren en te genieten. Het boek kun je hier bestellen.

 


Wat vind jij? deel het met ons!

INFO: You are posting the message as a 'Guest'

×
Niets meer missen?

Schrijf je nu in voor onze (max.) wekelijkse e-zine en mis geen enkel Leiderschapsblog, -vacature of -nieuwsbericht meer.