person_outline

Nooit zoals op het plaatje

Nooit_zoals_op_het_plaatje > Nooit zoals op het plaatje | leiderschapHet recept had ik tot op de punt komma gevolgd. De ingrediënten klopten, de hoeveelheden precies afgewogen en de bereidingswijze strikt aangehouden. En toch; platte scones. Niks mooie gerezen scones die erom vragen open gesneden te worden om er vervolgens royaal clotted cream en jam op te smeren. Het plaatje bij het recept klopte helemaal niet met mijn resultaat.

Was het een recept geweest voor bijvoorbeeld soep, dan was het niet zo’n teleurstelling geworden. Ook niet zoals op het plaatje trouwens, maar dat terzijde. In zo’n geval is het recept inspiratie, het startpunt. Ik laat weg of vervang wat ik niet heb of lust. Ik voeg toe wat ik toevallig nog in huis heb. Ondertussen blijf ik proeven en fine tunen. Eigenlijk altijd met een heerlijke soep als resultaat.

Ervaring

De soep wordt lekker door ervaring. Door jarenlang koken heb ik geleerd wat werkt en wat niet. Ik kan (en durf) steeds meer te improviseren. Gewoon te beginnen met wat er is. Het recept is inspiratie.
Die scones mislukte, omdat ik vrijwel geen ervaring heb met bakken. Ik doe dat bijna nooit (dat zegt ook veel over mij, maar dat is voor een andere keer ;-/). Ik weet dus niet hoe het deeg aan moet voelen en ik kan niet spelen met de temperatuur van de oven. Improviseren is al helemaal niet aan de orde. Iemand die graag en veel bakt, had waarschijnlijk tijdens het voorbereiden kunnen bijsturen en had prachtige scones uit de oven gehaald.

Organiseren zoals op het plaatje

Voor je denkt dat je op een kookblog terecht gekomen bent. Ik geloof dat het met organisatie-ontwikkeling niet veel anders is. De gekozen (of opgelegde) verandermethode is geen enkele garantie. Hoeveel gevallen ken je waarin het resultaat net zo was als op het plaatje? Je kennis, ervaring, vermogen tot meebewegen en improviseren zijn cruciaal. Iedere organisatie, iedere afdeling, ieder mens is anders. Als je dat leidend durft te laten zijn, dan is het geen enkel probleem dat het resultaat niet op het plaatje lijkt. Sterker nog, dat is maar goed ook. Het is namelijk het beste en het mooiste geworden dat het kon zijn. Onvergelijkbaar.

Goed koken hangt af van goede ingrediënten, ervaring en de kunst van het proeven. Organisaties duurzaam ontwikkelen hangt af van mensen, hun kennis en ervaring en de kunst van het meebewegen.


Interessant blog? Like it op Facebook, +1 op Google, Tweet het of deel dit blog op andere bookmarking websites.

Geschreven door
Pro-Blogger Top Blogger Influencer

Leidinggeven met Impact

Dat is het doel. Dus je haalt resultaten, door te doen wat nodig is. Terwijl jij en de mensen in je team daar blij van worden en trots op zijn. Lastige momenten en moeilijke beslissingen zullen er altijd zijn. Onze gesprekken zullen ervoor zorgen dat je die met vertrouwen tegemoet treedt. Dat is leidinggeven met impact.

Nu, praktisch en relevant

Daar bedoel ik mee dat je aan de slag kunt en wilt met dingen die nu belangrijk voor je zijn. Jouw praktijk speelt de hoofdrol en waar nodig zal ik je ondersteunen met theorie. Relevantie zorgt ervoor dat je er ook echt mee aan de slag gaat. Het is waardevol en leuk als je in de dagen en weken na onze gesprekken werkelijk verschil gaat merken. 

Praten met Lindsie

Praten met mij is sparren over leidinggeven, management en alles wat daar bij komt kijken. Als basis voor onze gesprekken heb ik het Manage-met-Impact-Model ontwikkelt. Aan de hand daarvan hebben we snel helder waar jouw uitdagingen liggen en hoe je daar mee aan de slag kunt. Als we met elkaar in gesprek gaan, is dat altijd een combinatie van face-2-face ontmoetingen en online check-in gesprekken. 

Kennismaken

Dat kan altijd en kost alleen tijd. We kunnen kennismaken in een telefoongesprek, maar liever nog bij een kop koffie. Als je wilt weten wie ik ben en wat ik voor je kan betekenen, laat het me weten. Ik zal je in een kennismakingsgesprek het Manage-met-Impact-Model uitleggen en je een voorstel doen voor een Impact-Traject dat past bij jouw vraag. 

Je kunt me bereiken op 06 51 40 40 37 of stuur een email naar 

Lindsie's Profielfoto > Nooit zoals op het plaatje | leiderschap
Lindsie antwoordt op het onderwerp: #1289 2 jaren 6 maanden geleden
Het houdt elkaar in stand, denk ik. De vraag en het aanbod. Mensen willen geloven in een standaard of pasklare oplossing. Andere mensen willen graag geloven dat ze dat kunnen bieden.
Pas als beide durven zeggen, hardop, dat het ok is dat de uitkomst niet bij voorbaat vaststaat zal er wat veranderen. Komt het toch weer aan op moed :-) > Nooit zoals op het plaatje | leiderschap
Ruud's Profielfoto > Nooit zoals op het plaatje | leiderschap
Ruud antwoordt op het onderwerp: #1285 2 jaren 6 maanden geleden
Ben het hier geheel mee eens Lindsie (leuke metafoor ook trouwens). Kijk regelmatig weemoedig vanaf de zijlijn hoe gerenommeerde adviesbureaus met al hun ervaring toch vaak aan de slag gaan met het stappenplan (het recept). Vraag me dan wel eens af of je dit deze adviesbureaus kunt kwalijk nemen... of dat je dan toch bij de opdrachtgever moet aankloppen die voor deze (ogenschijnlijke) veilige (veilig voor wie?) variant kiest...

Wat vind jij? deel het met ons!

INFO: You are posting the message as a 'Guest'

×
Niets meer missen?

Schrijf je nu in voor onze (max.) wekelijkse e-zine en mis geen enkel Leiderschapsblog, -vacature of -nieuwsbericht meer.