person_outline

  BELEIDERSCHAP

  beleider > BELEIDERSCHAP | LeiderschapIn mijn woordenboek vind ik:

  Leiden: sturen
  Beleid: verklaring
  Begeleiden: ondersteunen
  Belijden: uiten
  Ik zet nu alvast in op het woord van 2015: BELEIDERSCHAP.

  Help jij graag mee om Platform Lerende Leiders gratis toegankelijk te houden? Bezoek dan ook eens onderstaande adverteerder en sponsor op die manier Platform Lerende Leiders.

  Ojee, waar is de advertentie gebleven?

  Wie heb je eigenlijk nodig om richting te geven aan jouw leven? Jezelf toch?
  Een gezonde portie BELEIDERSCHAP kan je helpen. Uit je overtuigingen. Maak je behoeftes kenbaar.
  Deel je zorgen en je succesen. Zet koers. Wees aardig tegen jezelf. De beleider is de leider en volger, verenigd in één persoon.

  De beleider is niet op zoek is naar erkenning door anderen. De beleider is de persoon die zijn 'ik' vooropstelt, zonder egocentrisch te zijn.
  There is no I in TEAM? 'Yeah right' zeg ik dan! Individuele kracht is de drijfveer van ieder team, elke groep en wellicht onze samenleving. Koester je identiteit. Ik ben ik en dat mag! Pas als je in jezelf gelooft, dan kunnen mensen om je heen ook vertrouwen in jou hebben.

  Als ik er zo over nadenk, dan zijn veel van de bekende leiders zonder twijfel in hun vroege jaren BELEIDER zijn geweest. Ze hebben nooit de behoefte gevoeld anderen hun ideeën op leggen. Nee, zij hebben vooral in eerste instantie hun eigen weg gekozen. Ze hebben zich nooit hoeven te bewijzen. Het enige dat nodig was, was trouw blijven aan hun 'ik' en hun overtuigingen.

  De beleider heeft een sprankeling in zijn ogen als je met hem praat over zijn passie. Beleiders herkennen elkaar onderling aan de hand van deze sprankeling. Beleiders versterken elkaar, zonder positie in te nemen. Niemand leidt. Niemand volgt. Beleiders bloeien.

  De volgende keer dat op je werk, in je buurthuis, op je vereniging, binnen vriendenkring of een of andere netwerkbijeenkomt je de gelegenheid krijgt om jezelf te presenteren, let dan eens op de ogen van je gesprekspartner(s) en ga op zoek naar de sprankeling in hun ogen. Ik durf er mijn hand voor in vuur te steken: je gaat hem zien en je voelt dat het het verschil maakt.


  Interessant blog? Like it op Facebook, +1 op Google, Tweet het of deel dit blog op andere bookmarking websites.

  Jos Villevoye > BELEIDERSCHAP | Leiderschap
  Geschreven door Jos Villevoye
  Blogger Expert

  Help jij graag mee om Platform Lerende Leiders gratis toegankelijk te houden? Bezoek dan ook eens onderstaande adverteerder en sponsor op die manier Platform Lerende Leiders.

  Ojee, waar is de advertentie gebleven?

  Wat vind jij? deel het met ons!

  INFO: Je plaatst dit bericht als 'Gast'

  ×
  Niets meer missen?

  Schrijf je nu in voor onze (max.) wekelijkse e-zine en mis geen enkel Leiderschapsblog, -vacature of -nieuwsbericht meer.