person_outline

  Leider, volger... gangmaker?

  gangmaker > Leider, volger... gangmaker? | LeiderschapSinds mijn eerste blog voel ik me een beetje een lerende leider. Ik heb geen leiderschapsambities en toch houdt het onderwerp mij steeds vaker bezig. Ik probeer in alles wat ik doe te reflecteren op mijn acties. Soms van tevoren. Soms achteraf. In het moment word ik nog in hoge mate geleefd.

  Help jij graag mee om Platform Lerende Leiders gratis toegankelijk te houden? Bezoek dan ook eens onderstaande adverteerder en sponsor op die manier Platform Lerende Leiders.

  Ojee, waar is de advertentie gebleven?

  Early adopter

  Toch voel ik me geen leider. Ik ben ook geen volger. Bij gelegenheid kies ik de voor mij passende vorm. Wat ben ik dan wel? Ik denk dat ik een gangmaker ben. Volgens mij is dat een andere bloedgroep. Ik zie het als mijn taak om leiders en volgers te koppelen. Ik ben de 'early adopter' van 'volgerschap'. Ik ben de marketeer van leiderschap.

  Ontwikkeling

  Ik ben zeker niet onbaatzuchtig. Ik wil een nuttige rol spelen waar anderen iets aan hebben, maar ik dien ook nog steeds mijn eigen belang. Mijn behoefte. Ik heb behoefte aan ontwikkeling. Ik wil zelf ontwikkelen, maar ik heb ook graag dat mijn omgeving zich ontwikkelt. Ontwikkeling is vooruitgang. Een wereld die stilstaat is een wereld die achteruit beweegt. Ik sta in zekere zin dus in dienst van ontwikkeling.

  Alternatieven

  De ontwikkeling die ik graag zie is dat mensen steeds vaker en steeds meer respecteren om hun schijnbare verschillen. Niet denken in termen van of/of, maar zoeken naar mogelijkheden tot en/en. Alternatieven sluiten elkaar uit als je er individueel in staat. Als groep geloof ik dat alternatieven elkaar versterken. Sinds we hebben geleerd dat de wereld rond is, hebben we nog steeds behoefte aan vlakke grond onder onze voeten. Vlak werkt. Rond verklaart. Het ligt er maar aan op welk niveau of in welke context je de wereld benadert.

  Ik hoop dat ik ook met dit stuk weer een stukje zelfontwikkeling bij sommigen van jullie in gang heb gezet, zoals het een goed gangmaker betaamt.


  Interessant blog? Like it op Facebook, +1 op Google, Tweet het of deel dit blog op andere bookmarking websites.

  Jos Villevoye > Leider, volger... gangmaker? | Leiderschap
  Geschreven door Jos Villevoye
  Blogger Expert

  Help jij graag mee om Platform Lerende Leiders gratis toegankelijk te houden? Bezoek dan ook eens onderstaande adverteerder en sponsor op die manier Platform Lerende Leiders.

  Ojee, waar is de advertentie gebleven?
  Lindsie's Profielfoto > Leider, volger... gangmaker? | Leiderschap
  Lindsie antwoordt op het onderwerp: #1200 4 jaren 10 maanden geleden
  Dank voor dit fijne en voor mij zeer herkenbare blog, Jos. De marketeer van leiderschap is echt een briljante titel!

  Ook ik heb geen ambitie tot leiderschap in de klassieke zin, maar zeker wel als het gaat om persoonlijk leiderschap.

  De lol om te blijven leren en ontwikkelen is te mooi om niet te delen. Ik ben blij dat je dat als gangmaker doet bij Lerende Leiders!

  Wat vind jij? deel het met ons!

  INFO: Je plaatst dit bericht als 'Gast'

  ×
  Niets meer missen?

  Schrijf je nu in voor onze (max.) wekelijkse e-zine en mis geen enkel Leiderschapsblog, -vacature of -nieuwsbericht meer.