person_outline

  Persoonlijke passie is de bron voor maatschappelijke vernieuwing

  “Stand tall in your unique and powerful Transformational Presence, give to the world that which is truly yours to give, and support others to do the same. Together, we can create a world that works.” (Alan Seale)

  Soul Mission Life Vision > Persoonlijke passie is de bron voor maatsch... | LeiderschapPersoonlijke passie is de bron voor maatschappelijke vernieuwing

  Wat is eigenlijk de bron voor vernieuwing? Waar begint een nieuw antwoord, een nieuwe weg, een nieuwe oplossing, een nieuwe (maatschappelijke) onderneming? Waar komt de visie op de toekomst vandaan?

  Help jij graag mee om Platform Lerende Leiders gratis toegankelijk te houden? Bezoek dan ook eens onderstaande adverteerder en sponsor op die manier Platform Lerende Leiders.

  Ojee, waar is de advertentie gebleven?

  Ja, uiteindelijk begint het toch met een ingeving, een idee, een gedachte, een bevlieging van iemand. Als je erover nadenkt is het eigenlijk wel een magisch proces: dat je als mens zelf de bron bent van een idee dat uiteindelijk, helemaal uitgewerkt en gerealiseerd, tot vernieuwing in de wereld leidt. Het is magie: zowel dat ontstaan van ideeën, als ook het proces van droom tot realiteit. We zijn allemaal, wij mensen, creatieve wezens!

  Alan Seale, een Amerikaanse auteur, speaker en "transformational catalyst", heeft dit proces "Transformation Presence" genoemd: Uiteindelijk manifesteert het leven zich door ons allemaal heen. Het leven, de grote verbondenheid, de Bron manifesteert zich in ons in de vorm van ideetjes, gedachten en inspiratie. Het is een groot evolutionair proces waar we deel van uitmaken, gewoon omdat we mens zijn. We kunnen ervoor kiezen om datgene wat ons aangereikt wordt uit te leven en te realiseren, of niet. Alan Seale beschrijft hoe je je bewust kunt worden van datgene wat zich door jou heen wil manifesteren in de wereld. Bovendien maakt hij het aards, praktisch en eenvoudig om met deze magie om te gaan: Transformational Presence gaat vooraf aan Transformational Leadership.

  Creatie kan uiteindelijk ook een spiritueel proces zijn: Creatie als de expressie van het Zelf kan een uitdrukking zijn van zelfverwezenlijking. Cruciaal daarbij is dat de bron voor vernieuwing niet in de wereld wordt gezocht, maar intern, in het wezen van de mens.

  Vanzelfsprekend is het echter niet dat we durven te vertrouwen op onze eigen inspiratie als bron van vernieuwing. Wij hebben als mensen vaak nog wel een proces te gaan alvorens we in vol vertrouwen vanuit onze eigen inspiratie durven te leven. Het lijkt makkelijker te zijn om dienstbaar te zijn aan de systemen en de verwachtingen in de buitenwereld dan aan datgene wat zich via ons zelf, via onze talenten en onze passies zich wil manifesteren. Het vergt moed om echt trouw te zijn aan onze essentie.

  Transformational Presence and Transformational Leadership brengt de authentieke inspiratie terug in de wereld. Leiderschap wordt daarmee een proces waarin we onszelf realiseren en onze essentie uitleven. Kunnen we en willen we en durven we onze unieke inspiratie te leven. Mag onze unieke inspiratie een bijdrage zijn aan de ontwikkeling van de wereld en de vernieuwing van de samenleving? Zo wordt persoonlijke passie de bron voor maatschappelijke vernieuwing. Dat klinkt eigenlijk wel simpel en voordehand liggend, nietwaar?

  Ik ben zelf enorm geraakt door deze magie en het onderliggende potentieel, zeker in deze tijd van enorme maatschappelijke transformatie. Voortdurend worden we uitgedaagd om nieuwe antwoorden te geven op nieuwe situaties en nieuwe vragen. Dat we in een dynamische tijd leven is inmiddels wel een open deur geworden. Net als veel mensen ervaar ik een haast voortdurende uitdaging om passende antwoorden te geven in deze dynamische tijd. Hoe doe je dat?

  Mijn antwoord daarop is dat je dan om te beginnen je oprechte nieuwsgierigheid en bewustzijn open moet zetten. Er opent zich dan een veld aan mogelijkheden dat voor iedereen weer anders is. Achter de deur van nieuwsgierigheid en bewustzijn gaat de wereld van potentieel schuil, van ideeën, inspiratie, van wijsheid en van helder weten.

  Gefascineerd door het potentieel is mijn vraag aan jou; hoe doe jij dat?


  Interessant blog? Like it op Facebook, +1 op Google, Tweet het of deel dit blog op andere bookmarking websites.

  Rens Meijkamp > Persoonlijke passie is de bron voor maatsch... | Leiderschap
  Geschreven door Rens Meijkamp
  Blogger

  Help jij graag mee om Platform Lerende Leiders gratis toegankelijk te houden? Bezoek dan ook eens onderstaande adverteerder en sponsor op die manier Platform Lerende Leiders.

  Ojee, waar is de advertentie gebleven?
  Eline van Rijn's Profielfoto > Persoonlijke passie is de bron voor maatsch... | Leiderschap
  Eline van Rijn antwoordt op het onderwerp: #1668 2 jaren 5 maanden geleden
  Lieve Rens,
  Hoe doe ik dat...? Ik doe dat niet, het grijpt mij. Het is als een stroom en als die mij raakt is er geen houden meer aan.
  Wat ik dus doe is mij bereid maken om bewogen te worden voorbij mijn eigen opvattingen en perceptie, wat naaarmate de leeftijd voordert steeds meer een aktieve houding vraagt.
  Wat ik ook doe is mijzelf sensitiveren voor wat in mij leeft en daar inwendig openheid voor te creeren, eigenlijk is dit stap een, vandaar dat wij elkaar af en toe tegen komen;-)
  Groet,
  Eline

  Wat vind jij? deel het met ons!

  INFO: Je plaatst dit bericht als 'Gast'

  ×
  Niets meer missen?

  Schrijf je nu in voor onze (max.) wekelijkse e-zine en mis geen enkel Leiderschapsblog, -vacature of -nieuwsbericht meer.