person_outline

Praten met lotgenoten

Connecting > Praten met lotgenoten | leiderschap

Ken je dat gevoel? Door een niet nader te noemen (reeks) gebeurtenis raak je geïnspireerd, vind je boeiende artikelen en mooie blogs van mooie mensen.

En dan is het weer maandag en ga je weer aan de slag. Nog steeds vol van alles wat je vindt en leert. Dus je praat erover met je collega's. En zo af en toe maak je een bijzondere verbinding. Mensen die ook hun hoofd uit het raam hebben gestoken en zich laten inspireren.

Helaas is het vaker zo dat mensen zich afvragen hoe je in hemelsnaam tijd hebt voor al dat gedoe. En of je niet gewoon aan het werk moet. Terwijl het voor mij op dat moment al een onlosmakelijk deel van mijn werk is geworden.

De wereld raast voort; ja dat zou mijn oma ook gezegd kunnen hebben, maar op dit moment is het toevallig echt zo. En de organisatie waar ik deel van uitmaak heeft geen idee. De organisatie waar ik deel van uit maak denkt nog dat het altijd blijft als toen. Wanneer dat dan ook was.

En op dat soort momenten zijn de eerder genoemde bijzondere verbindingen heel waardevol. Even stoom afblazen over 1.0 collega's en 1.0 ontmoetingen met een 3.0 collega.

Ik heb ook gedacht aan van gedachten wisselen met een outsider. Iemand die niet op de hoogte is van mijn organisatie of de cultuur, maar die wel snapt hoe dat werkt. Hoe dynamiek, politiek en ego strijd werkt. En iemand die ook met zijn / haar hoofd uit het raam hangt; helemaal op de hoogte van de voorbij razende wereld.

Maar dan mis ik iets en dat kan zijn omdat ik niet goed kijk, natuurlijk. Via "mijn" kanalen naar de wereld vind ik zelfstandigen of coaches. Of kijk ik echt niet goed? Ik zoek namelijk geen coach; het gaat prima dank je. Ik zoek ook geen zelfstandige.

Ik zoek mensen die ook een heleboel 1.0 collega's hebben, daar prima mee samenwerken en er soms knettergek van worden. En hoe ze daar dan me omgaan. Daar ben ik benieuwd naar! Hoe pak je een gesprek aan met een Executive die internet een gedoe vindt? Hoe treedt je een groep cynische collega's tegemoet die echt denken dat je beter aan het werk kunt gaan?

Er is zoveel te bespreken! Alles rondom web3.0, leiderschap, Rijnlands versus Angelsaksisch, war on talent, diversiteit...... You name it!

Waar zijn jullie?


Interessant blog? Like it op Facebook, +1 op Google, Tweet het of deel dit blog op andere bookmarking websites.

Geschreven door
Pro-Blogger Top Blogger Influencer

Leidinggeven met Impact

Dat is het doel. Dus je haalt resultaten, door te doen wat nodig is. Terwijl jij en de mensen in je team daar blij van worden en trots op zijn. Lastige momenten en moeilijke beslissingen zullen er altijd zijn. Onze gesprekken zullen ervoor zorgen dat je die met vertrouwen tegemoet treedt. Dat is leidinggeven met impact.

Nu, praktisch en relevant

Daar bedoel ik mee dat je aan de slag kunt en wilt met dingen die nu belangrijk voor je zijn. Jouw praktijk speelt de hoofdrol en waar nodig zal ik je ondersteunen met theorie. Relevantie zorgt ervoor dat je er ook echt mee aan de slag gaat. Het is waardevol en leuk als je in de dagen en weken na onze gesprekken werkelijk verschil gaat merken. 

Praten met Lindsie

Praten met mij is sparren over leidinggeven, management en alles wat daar bij komt kijken. Als basis voor onze gesprekken heb ik het Manage-met-Impact-Model ontwikkelt. Aan de hand daarvan hebben we snel helder waar jouw uitdagingen liggen en hoe je daar mee aan de slag kunt. Als we met elkaar in gesprek gaan, is dat altijd een combinatie van face-2-face ontmoetingen en online check-in gesprekken. 

Kennismaken

Dat kan altijd en kost alleen tijd. We kunnen kennismaken in een telefoongesprek, maar liever nog bij een kop koffie. Als je wilt weten wie ik ben en wat ik voor je kan betekenen, laat het me weten. Ik zal je in een kennismakingsgesprek het Manage-met-Impact-Model uitleggen en je een voorstel doen voor een Impact-Traject dat past bij jouw vraag. 

Je kunt me bereiken op 06 51 40 40 37 of stuur een email naar 

joopkools's Profielfoto > Praten met lotgenoten | leiderschap
joopkools antwoordt op het onderwerp: #385 5 jaren 10 maanden geleden
Hallo Lindsie,

Er zit een heel mooie paradox in jouw verhaal. Ik houd erg van paradoxen omdat het denken en dus het leven spannend maken. Om maar te beginnen met "hoe 3.0 is het praten met LOTGENOTEN over het contact met 1.0-ers". Heb je als 3.0 lotgenoten of vorm je gewoon de voorhoede en hoort er een achterhoede en een heel peloton bij de voorhoede.

Natuurlijk het is zwaar om voorhoede te zijn, jij vangt de wind, je bent wegbereider, kwartiermaker etc. Maar jij het ook het vergezicht het nog ongerepte voor je. Het is soms zwaar, maar je geniet ook, je voelt de drang, de positieve energie, de drive het kippenvel gevoel.
Dat jaloersmakende gevoel is niet te delen met de achterhoede, met sommige mensen in het peloton wel, want die hebben wellicht de potentie / ambitie om tot de kopgroep te gaan behoren en soms heb je mensen die zo maar uit het niets meefietsen en wellicht zelf in een rotvaart voorbij fietsen.

De kunst is denk vooral om niet te veel energie weg te laten lekken en gewoon met de voorhoede voorhoede te blijven, te kijken of je elkaar een beetje afwisselend uit de wind kunt houden en gewoon voor de lol een een tussensprintje kunt doen om te genieten van de energie die je hebt en van wat het je oplevert om voorhoede te zijn. De achterhoede biedt je de achtergrond om voorhoede te kunnen zijn wees ze daar dankbaar voor. De grap is dat zij er weinig voor hoeven te doen om dat te zijn, dus zij kunnen jou de achtergrond eeuwig blijven bieden

groet Joop kools
Lindsie's Profielfoto > Praten met lotgenoten | leiderschap
Lindsie antwoordt op het onderwerp: #383 5 jaren 10 maanden geleden
Dank voor jullie reacties, Roy en Linda!

Hoe fijn is het om te weten dat er lotgenoten zijn. :cheer: > Praten met lotgenoten | leiderschap

En het is helemaal leuk om te lezen dat Lerende Leiders een bijdrage levert aan jullie inspiratie! Stay tuned, more to come!

Lindsie

Wat vind jij? deel het met ons!

INFO: You are posting the message as a 'Guest'

×
Niets meer missen?

Schrijf je nu in voor onze (max.) wekelijkse e-zine en mis geen enkel Leiderschapsblog, -vacature of -nieuwsbericht meer.