person_outline

  Purpose en je authentieke swing

  character-quotes-vance-the-legend-of-bagger-vance-swing > Purpose en je authentieke swing | Leiderschap

  Film: The legend of Bagger Vance
  De begrippen purpose en visie gaan over een droom, de stip op de horizon. Ze beschrijven een groot, stoer en gedurfd doel. Een purpose en visie betrekken mensen, het pakt ze als het ware vast en genereert energie en focus. Zo is de visie van Amazon.com: ‘Every book, ever printed, in any language, all available in less than 60 seconds’. En van TED (technologie, entertainment en design): ‘Ideeën die de moeite waard zijn om te verspreiden’.

  Help jij graag mee om Platform Lerende Leiders gratis toegankelijk te houden? Bezoek dan ook eens onderstaande adverteerder en sponsor op die manier Platform Lerende Leiders.

  Ojee, waar is de advertentie gebleven?

  Dienende Leiders

  Dienende Leiders hebben de unieke gave hun visie en missie te concretiseren. Zij weten hun purpose op een inspirerende manier te vertalen naar het Hoe en Wat van hun organisatie. Waarbij ze op een effectieve en resultaatgerichte manier de bovenstroom met de onderstroom verbinden. Deze leiders zijn zich bewust dat de onderstroom de bovenstroom dicteert. Dat dieperliggende motivaties om iets bij te dragen aan de wereld, besloten ligt in wie wij zijn als mens. De authentieke swing gaat over behoeftes, verlangens en talenten die je als mens hebt meegekregen. Hij ligt besloten in je diepste kern, je Zijn. Het is je innerlijke stem die antwoord geeft op de vraag: Wat is mijn bestaansrecht, wat is mijn bestemming?

  Purpose kiest jou!

  Purpose kiest jou, niet andersom! Vandaar dat je je purpose kunt ontdekken en kunt ontluiken. Het is een ontmoeting die je niet vooraf plant en organiseert. Het is geen keuze! Je purpose definieert je unieke manier van Zijn (je bestaansrecht), hoe je denkt en doet, elke dag opnieuw. Het is waar jij je bed voor uitkomt. Tezamen met je waarden en drijfveren vormt je purpose jouw gehele leven. Ja-zeggen tegen je purpose houdt acceptatie en erkenning in. Op het moment dat je Ja zegt, voel je direct de consequenties; er is geen weg terug, je moet door!! Dat gevoel is zo sterk omdat je purpose een afspiegeling is van jouw opvatting over menselijke relaties en interacties. Denk je lineair, klein en vanuit het managementparadigma ‘centen tellen voor de korte termijn’, dan zie je de mens als productiemiddel en kostenpost die gecontroleerd moet worden. Dan weet je waarschijnlijk alles van kosten, maar nauwelijks iets van de waarde die mensen toevoegen aan je team, de organisatie en de wereld. Doelen en doelstellingen zijn natuurlijk prima om mee te werken, ze geven richting en maken het mogelijk resultaten te volgen en bij te sturen. Zolang het puur rationele thema’s zijn worden ze gebruikt om te beheersen en mensen te controleren en met ze af te rekenen! Dan zijn ze niet verbonden met iemands hart, gevoel en purpose. Kijk je vanuit je purpose en authentieke swing naar mensen, hun interacties en prestaties, dan zie je hun unieke talenten en capaciteiten, bied je ze een inspirerend toekomstbeeld, uitdagende werkkaders en vrijheid om te doen wat nodig is om waarde toe te voegen.

  PurposeHustleGrind > Purpose en je authentieke swing | Leiderschap
  Bron: Hustle + Grind

  Elementen van een Purpose

  Het begrip Purpose kent twee richtingsverkeer, van binnen naar buiten en van buiten naar binnen. Rondom iemands Purpose staan vier begrippen:

  • Passie,
  • Missie,
  • Professie
  • en Roeping.

  Waarbij passie staat voor dat waar je ten diepste naar verlangt. Missie voor wat je heel graag doet. Professie voor waar jij in uitblinkt. En roeping je innerlijke stem die zegt wat je op deze wereld hebt te doen. Dit geheel zorgt voor erkenning en waardering, vanuit wie en wat je bent en doet als mens.

  Ik ben ervan overtuigd dat:

  ‘Inside each and every one of us is one true authentic swing’


  Interessant blog? Like it op Facebook, +1 op Google, Tweet het of deel dit blog op andere bookmarking websites.

  Dick Rochat > Purpose en je authentieke swing | Leiderschap
  Geschreven door Dick Rochat
  Blogger Expert

  Help jij graag mee om Platform Lerende Leiders gratis toegankelijk te houden? Bezoek dan ook eens onderstaande adverteerder en sponsor op die manier Platform Lerende Leiders.

  Ojee, waar is de advertentie gebleven?

  Wat vind jij? deel het met ons!

  INFO: Je plaatst dit bericht als 'Gast'

  ×
  Niets meer missen?

  Schrijf je nu in voor onze (max.) wekelijkse e-zine en mis geen enkel Leiderschapsblog, -vacature of -nieuwsbericht meer.