person_outline

  The weeks after

  remoteworking > The weeks after | LeiderschapKen je dat gevoel? Dat de vakantie nog niet zo lang voorbij is en toch al ver weg lijkt. Je mailbox is weer mooi opgeschoond, na de vrije weken. Alle collega’s heb je het handje weer gedrukt en alle verhalen heb je uitgewisseld. De zorgvuldig geconditioneerde bruine verkleuring van de huid neemt al af en je benijdt weer het collegaatje dat standaard een prettig tintje heeft. Je kijkt om je heen en denkt: What’s next?

  Herken je dat? Dat je tijdens de vaste tred van de auto naar de ingang opeens een déjà vu-gevoel krijgt en aan jezelf twijfelt of je de vakantie nu wel of niet net hebt gehad. Het gevoel van leegheid, als je na de middagpauze even alleen op je kamer zit en naar buiten staart. In je oren klinkt opeens het ruisen van de zee. Na een slok koffie tijdens de vergadering hoor je nog even de schaterlach van je dochter als een hoge golf over haar heen kletst.

  Help jij graag mee om Platform Lerende Leiders gratis toegankelijk te houden? Bezoek dan ook eens onderstaande adverteerder en sponsor op die manier Platform Lerende Leiders.

  Ojee, waar is de advertentie gebleven?

  Bekend terrein? Dat ongemakkelijk op je stoel heen en weer draaien en verlangend naar buiten kijken. Alsof je nóg een vakantie wilt. Nóg een keer terras, snorkelen, voetballen, fietsen met de kaart op het stuur. Nóg een keer een stukje vlees laten verkolen boven een rokerig vuurtje. Nóg een keer merken dat je getrouwd bent, in plaats van een solistische buffelende ezel. Iemand die kan lachen en spelen.

  Natuurlijk herken je het. Bijna iedereen heeft het. De overgang van het zelfverkozen vrije leven, met dingen die je zelf wilt doen, naar het werkende leven, waar in veel gevallen je verteld wordt wat je moet doen, is immers erg groot. Elk jaar neem je je voor de vakantielijn meer door te trekken en meer in te passen in de dagelijkse sleur. Het ontspannen gevoel en de tijd jezelf en voor elkaar gaat toch boven alles?

  Helaas slijt het vakantiegevoel al te snel. Na hooguit een paar weken doet bijna iedereen alles weer als vanouds en is de vakantie verwezen naar een kiekjeshoekje op Facebook of Picasa. Vaak neemt niemand niet eens de moeite meer de plaatjes nog eens te bekijken. Druk druk druk.

  Toch zou het best aardig zijn een vakantiefoto op je bureau te zetten. Of tijdens het gewauwel van een vergadertijger bewust die schaterlach op dat strand te horen. Want wees nu eens eerlijk. Tijdens de vakantie zit je toch lekker in je vel? Kun je veel en laat je je van je beste kant zien? Je kan het dus wél. Het zou goed zijn als je dat gevoel op je werk ook zou hebben. Goed voor de baas, maar vooral ook lekker voor jezelf.

  Prettige vakantie. Op het werk.    


  Interessant blog? Like it op Facebook, +1 op Google, Tweet het of deel dit blog op andere bookmarking websites.

  Gerard Jans > The weeks after | Leiderschap
  Geschreven door Gerard Jans
  Top Blogger Influencer

  Help jij graag mee om Platform Lerende Leiders gratis toegankelijk te houden? Bezoek dan ook eens onderstaande adverteerder en sponsor op die manier Platform Lerende Leiders.

  Ojee, waar is de advertentie gebleven?
  grjans's Profielfoto > The weeks after | Leiderschap
  grjans antwoordt op het onderwerp: #625 7 jaren 2 weken geleden
  Verlate reactie en dank voor je compliment. Heb jouw stuk ook gelezen. Mooi! Ook erg eens met je mail issue. Deed mij weer denken aan een stukje van mezelf :) > The weeks after | Leiderschap Zal het binnenkort eens plaatsen
  Hartelijke groet,
  Gerard
  guidodevalk's Profielfoto > The weeks after | Leiderschap
  guidodevalk antwoordt op het onderwerp: #614 7 jaren 1 maand geleden
  Dank voor je artikel. Een fenomeen dat ook zeker mijn aandacht heeft en had. Ik schrijf 'had' want ik heb enkele jaren geleden hier ook een artikeltje over geschreven.
  bij deze de link: www.gelukmanagement.com/tips-hoe-je-rela...jven-na-je-vakantie/

  Wat vind jij? deel het met ons!

  INFO: Je plaatst dit bericht als 'Gast'

  ×
  Niets meer missen?

  Schrijf je nu in voor onze (max.) wekelijkse e-zine en mis geen enkel Leiderschapsblog, -vacature of -nieuwsbericht meer.