person_outline

  Hoera! We zijn vrij!

  Westmalle > Hoera! We zijn vrij! | LeiderschapWeermannen zetten hun olijkste gezicht op en met veel zwaaiende armgebaren maken ze ons erop attent dat het zonnetje toch vooral schijnt tijdens de komende, collectieve, vrije dagen.

  Want naast de ontelbare werkloze mensen, die maar wat graag zouden werken, is het nu het héle land bezig met niet werken. We zien er ook naar uit dat we vrij zijn. Niet werken, want we zijn vrij. En dan doen we blijkbaar andere dingen dan als we werken.

  Over het begrip 'vrijheid' zijn zeer veel dikke boeken geschreven. Maar globaal kun je zeggen dat vrijheid vooral in je hoofd zit. Vrijheid is perceptie. Iedereen ervaart vrijheid ook anders.

  Help jij graag mee om Platform Lerende Leiders gratis toegankelijk te houden? Bezoek dan ook eens onderstaande adverteerder en sponsor op die manier Platform Lerende Leiders.

  Ojee, waar is de advertentie gebleven?

  Toch willen we het vrij zijn graag vieren buiten ons hoofd. Het liefst met een barbecue en gevulde flessen bier en wijn. We gaan helemaal los. Je baant je een weg door de mountainbikers van vijftig en er is tegenwoordig filevorming op de meren en kanalen.

  Werken en vrij zijn. We werken en daarna zijn we vrij. Op het werk spreken we geëxalteerd en in de tuin laten we een boer. We lopen de hele dag in het pak en 's avonds in een campingsmoking. Op het werk zijn we keihard en in het weekend huilen we bij een film van Penn Badgley.

  Kijk, dat je geen barbecue meeneemt naar het werk is vrij begrijpelijk. Maar werken onder het barbecueën kan dan weer wel. Zou het niet heerlijk zijn als je overal gewoon jezelf kon zijn en dat je één leven leidde in plaats van twee?

  Natuurlijk, helemaal jezelf zijn overal in elke situatie is een utopie. Maar de stringente scheiding tussen werk en privé die veel mensen hanteren is eigenlijk iets uit de vorige eeuw.

  Hardlopen is lekker, de Martinitoren beklimmen ook en uiteraard willen we graag bier drinken, het liefst Westmalle Tripel. Zou je je niet beter voelen als die genoegens wat minder op gezette tijden en meer vloeiend in je leven zouden passen? Als je ook nog werk doet wat je leuk vindt wordt zo'n leven opeens een aaneenschakeling van leuke gebeurtenissen in plaats van een hakkerige verdeling tussen plicht en vrije tijd.

  Maar hou het een beetje rustig met die Westmalle.

   
   


  Interessant blog? Like it op Facebook, +1 op Google, Tweet het of deel dit blog op andere bookmarking websites.

  Gerard Jans > Hoera! We zijn vrij! | Leiderschap
  Geschreven door Gerard Jans
  Top Blogger Influencer
  Help jij graag mee om Platform Lerende Leiders gratis toegankelijk te houden? Bezoek dan ook eens onderstaande adverteerder en sponsor op die manier Platform Lerende Leiders.

  Ojee, waar is de advertentie gebleven?

  Wat vind jij? deel het met ons!

  INFO: Je plaatst dit bericht als 'Gast'

  ×
  Niets meer missen?

  Schrijf je nu in voor onze (max.) wekelijkse e-zine en mis geen enkel Leiderschapsblog, -vacature of -nieuwsbericht meer.