person_outline

  Waardoor leef jij?

  lichttunnelweb > Waardoor leef jij? | LeiderschapIk was van de week naar de crematie van de vader van een dierbare vriendin. Het was een indrukwekkende afscheid. Ik kende haar vader niet persoonlijk, maar ik leerde -door de verhalen over hem- de bedoeling van zijn leven kennen. Dat zette mij aan het denken: waardoor leef ik?

  Wat drijft mij voort? Waardoor gaat mijn hart sneller kloppen? Ik weet dit van mezelf. Gelukkig! Maar dat is niet altijd zo geweest. Ten minste ik heb er niet altijd evenveel contact mee gehad.

  In de periodes dat ik het niet zo goed meer wist, voelde ik me meer gestrest en minder happy.

  Hoe zit dat met jou? Ken jij je drijfveren? Wat is jouw diepere bedoeling?

  Help jij graag mee om Platform Lerende Leiders gratis toegankelijk te houden? Bezoek dan ook eens onderstaande adverteerder en sponsor op die manier Platform Lerende Leiders.

  Ojee, waar is de advertentie gebleven?

  Ik hoop dat je het belang en de urgentie van het vinden van de antwoorden op deze vragen inziet. Waarom? De volgende vraag maakt dit duidelijk.

  Waar denk jij aan terug op je sterfbed, als je die mag meemaken? Je wil dan toch geen spijt hebben dat je je grootste wensen niet hebt waargemaakt.

  Ik ben ervan overtuigd dat je op je sterfbed denkt aan de manier waarop jij in staat bent geweest om van hart tot hart contact te maken met de mensen om je heen. En dat kan alleen als je ook van jezelf houdt en je echte kwaliteiten en passies kent. Het gaat dan echt niet over de grote deadlines en het geld die je hebt verdient.

  Daarmee zeg ik niet dat je geen deadlines moet halen of geen geld moet verdienen. Als je dat wil, prima! Maar doe het niet ten koste van de relaties met de mensen om je heen. Dat heeft gewoon geen zin of is waarschijnlijk in ieder geval niet ‘jouw bedoeling’.

  Wanneer jij je kwaliteiten en je passies kent dan kun jij jouw bedoeling omzetten in jouw levensmissie. En als je die helder voor jezelf hebt, dan zal dat jou helpen om de juiste prioriteiten te stellen en de juiste keuzes te maken. Ook op je werk!

  In mijn vorige adempauze vertelde ik over het belang van ‘levende’ kernwaarden in je organisatie. Als jij jouw levensmissie daarin kwijt kunt en jezelf ervan bewust bent, dan heb je een heel sterk recept naar meer vreugde.

  Dus stel je zelf de volgende vraag:

  Waardoor leef ik?

  Warme groet,


  Interessant blog? Like it op Facebook, +1 op Google, Tweet het of deel dit blog op andere bookmarking websites.

  Pia Rauhala > Waardoor leef jij? | Leiderschap
  Geschreven door Pia Rauhala
  Blogger Expert
  Help jij graag mee om Platform Lerende Leiders gratis toegankelijk te houden? Bezoek dan ook eens onderstaande adverteerder en sponsor op die manier Platform Lerende Leiders.

  Ojee, waar is de advertentie gebleven?
  ruud's Profielfoto > Waardoor leef jij? | Leiderschap
  ruud antwoordt op het onderwerp: #1129 5 jaren 2 maanden geleden
  Hoi Pia,
  bij het lezen van het blog 'struikelde' ik iedere keer over het woordje 'waardoor'. Ik dacht dan steeds, waarom staat daar niet 'waarvoor', zou het een typefout zijn? Nu lees ik hem nog een keer en ineens vind ik 'waardoor' veel beter passen! Daar waar 'waarvoor' bij mij een gevoel van streven, scoren en hebben oproept (extrinsiek), heeft 'waardoor' een meer intrinsieke motivatie...
  En ja, als je helder hebt wat je drijfveren zijn en je kun die verbinden met de 'why' van je organisatie dan ben ik er ook van overtuigd dat het werkzame deel van je leven een vreugdevol deel van je leven gaat worden: voor jou en voor de mensen om je heen.
  Thnx!
  gr.
  Ruud.

  Wat vind jij? deel het met ons!

  INFO: Je plaatst dit bericht als 'Gast'

  ×
  Niets meer missen?

  Schrijf je nu in voor onze (max.) wekelijkse e-zine en mis geen enkel Leiderschapsblog, -vacature of -nieuwsbericht meer.