person_outline

  Zo kan het dus ook!

  veiligheidleiderschap > Zo kan het dus ook! | LeiderschapLerende Leiders is een platform voor 'gewone mensen' die inzichten in en ervaringen met leiderschap willen delen. Mooi! Ik ben volgens mij lekker 'gewoon'. Ik kom ook bij veel klanten die eigenlijk heel 'gewoon' blijken. Mijn klantenkring, de chemische industrie, zit eigenlijk vol met 'gewone mensen', die net iets meer dan gemiddeld (nou ja, ruim meer dan gemiddeld) weten over chemie. Dat laatste is alles behalve 'gewoon' te noemen! Chemie lijkt zo 'gewoon' is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Chemie is echter enorm complex en foutgevoelig. Chemie kan gevaarlijk uitpakken. Chemie is niet altijd rechtlijnig in oorzaak en gevolg. De chemische industie blijft zich vernieuwen. Alles moet 'lean'. Een hele uitdaging voor 'gewone mensen' lijkt me.

  Help jij graag mee om Platform Lerende Leiders gratis toegankelijk te houden? Bezoek dan ook eens onderstaande adverteerder en sponsor op die manier Platform Lerende Leiders.

  Ojee, waar is de advertentie gebleven?

  Hier komen leiderschap en leiderschapskwaliteiten om de hoek kijken. Twee begrippen. Onlosmakelijk verbonden..of toch niet? Je kunt leiderschapskwaliteiten bezitten en niet als leider te boek staan of niet actief 'leiden'. Je kunt leider zijn of worden geacht, maar een tekort aan wezenlijke leiderschapskwaliteiten missen (vervelender voor jezelf dan voor de ander... toch?).

  Iedereen bezit leiderschapskwaliteiten of kan ze ontwikkelen. Het gaat om de vraag of je ze herkent en of je er (actief) iets mee wilt doen. Persoonlijke ontwikkeling is voor iedereen weggelegd en dat hoeft niet altijd grootschalig en op de voorgrond. Houd het vooral dicht bij jezelf.

  In mijn essay 'Zo kan het dus ook!', dat ik heb geschreven als inzending voor de wedstrijd 'Veiligheid en Leiderschap' (organisatie: ministerie Infrastructuur en Milieu, Veiligheid Voorop), staat persoonlijke ontwikkeling centraal. Authenticieit, voorbeeldgedrag, loslaten van oude systemen, vertrouwen, informeel leiderschap en zelfreflectie staan centraal. Allemaal opgehangen aan het verhaal van de grote leider: Louis van Gaal. Toch gaat het niet over Louis van Gaal. Het gaat over jullie.

  Ik hoop sommigen van jullie uit te dagen en te inspireren tot een stukje actieve zelfontwikkeling. Zelfs al deel je niet mijn mening ben ik al tevreden.

  Veel leesplezier!


  Interessant blog? Like it op Facebook, +1 op Google, Tweet het of deel dit blog op andere bookmarking websites.

  Jos Villevoye > Zo kan het dus ook! | Leiderschap
  Geschreven door Jos Villevoye
  Blogger Expert

  Help jij graag mee om Platform Lerende Leiders gratis toegankelijk te houden? Bezoek dan ook eens onderstaande adverteerder en sponsor op die manier Platform Lerende Leiders.

  Ojee, waar is de advertentie gebleven?
  Attachments:
  Download this file (Zo kan het dus ook.pdf) > Zo kan het dus ook! | LeiderschapZo kan het dus ook.pdf[ ]125 kB

  Wat vind jij? deel het met ons!

  INFO: Je plaatst dit bericht als 'Gast'

  ×
  Niets meer missen?

  Schrijf je nu in voor onze (max.) wekelijkse e-zine en mis geen enkel Leiderschapsblog, -vacature of -nieuwsbericht meer.