person_outline

  Introductie van de Weconomics Dialoog

  weconomics introductie > Introductie van de Weconomics Dialoog | LeiderschapSoms dan hoor je iemand over iets vertellen en dan weet je dat het goed is. Dat gevoel had ik ook toen ik Paul Bessems voor het eerst hoorde praten over Hybride Organiseren. Dat was op 7 juli 2014 tijdens een bijeenkomst van het platform Duurzaam Nieuw Organiseren. Sinds die tijd probeer ik steeds meer grip te krijgen op het concept van Hybride Organiseren en Weconomics. En, kan ik nu zeggen, dat is me heel aardig gelukt.

  Op zoek naar een meer duurzame welvaart

  Als snel begreep ik het verhaal dat we op zoek moeten naar een andere welvaart; een meer betaalbare en uiteindelijk een meer duurzame welvaart. Dat verhaal is nog steeds zo klaar als een klontje voor mij. In gesprekken met Paul Bessems en andere fans van Weconomics en soortgelijke bewegingen is het concept steeds meer gaan leven. In de tussentijd ontstonden er echter ook steeds meer vragen. Ondanks dat ik voelde en wist dat Hybride Organiseren en Weconomics klopt, kon ik het nog niet helemaal vatten. Dat frustreerde mij.

  Welk soort Leiderschap is daarvoor nodig?

  Vanuit die frustratie is deze dialoog ontstaan. Via brieven die we online plaatsten onderhielden we een ontdekkend en open gesprek over alles wat met Weconomics te maken heeft. Inmiddels zijn we al 11 brieven verder, en heb ik meer voeling gekregen met het idee en de praktijk op weg naar een meer duurzame welvaart. Welke belemmeringen en overtuigingen er op dat pad liggen, welk soort leiderschap hier voor nodig is en hoe je dat ook gewoon heel praktisch kunt aanpakken. Deze ontdekkingstocht wil ik graag met jullie delen omdat ik hem heel waardevol acht.

  De Weconimocs Dialoog

  In de Weconomics Dialoog komen allerlei onderwerpen en thema’s aan bod. In de eerste vijf dialogen passeren onder andere Sartre en Stephen Covey de revue, komen de Primark en TheoryU voorbij, introduceren we Leiderschapsdomeinen, laten we Keynes aan het woord en tonen we het pad van data naar wijsheid en wijzen we u op het fenomeen surplustijd. Laat u inspireren door de veelzijdigheid van deze dialoog en praat mee via de mogelijkheden die de site van Lerende Leiders ons bieden.

  Ik heb er zin in!

  NB. Het plaatje is de boekcover van ‘Elke dag als de zon opkomt. De geschiedenis van de Community Economie.’. Een managementroman geschreven door Paul Bessems (maart 2010). Voor mij ook een page-turner en feest der herkenning.

  Alle gepubliceerde Weconomics Dialogen zijn hier te vinden


  Interessant blog? Like it op Facebook, +1 op Google, Tweet het of deel dit blog op andere bookmarking websites.

  Geschreven door
  Pro-Blogger Top Blogger Thought Leader

  Leiderschap | Duurzame Welvaart | Spiritualiteit | Organisatiekunde

  Oprichter en bestuurder van Stichting VIPE | www.vipepruiken.nl | een duurzaam & sociaal initiatief

  Zelfstandig ondernemer, sparringpartner, blogger en spreker

  Partner Weconomics Foundation

  Fan van Leiderschapsdomeinen als pragmatisch kader om leiderschap te duiden en te leren

  Bestuurs- en Organisatiekundige | expert leiderschap 

  Spiritueel coach


  Wat vind jij? deel het met ons!

  INFO: Je plaatst dit bericht als 'Gast'

  ×
  Niets meer missen?

  Schrijf je nu in voor onze (max.) wekelijkse e-zine en mis geen enkel Leiderschapsblog, -vacature of -nieuwsbericht meer.